Denne pizzaen er litt hot. Ønsker du at den skal være mild og barnevennlig så fjern sambal oelek fra pizzasausen på bunnen og cayennepepper i biffkjøttmarinaden.
Pizzabunn:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4 dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smør langpannen med olje og fordel deigen i den. Ha på fyll og stek midt i ovnen på 225 grader i 22-25 minutter.
Marinering biffkjøtt:
250 gram ytrefilet
1 dl nøytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitløk eller løkpulver
0.5 ts cayennepepper
Skjær romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell så alt i ett dørslag og la renne godt av.
Pizzasaus til å smøre på bunnen:
3 ss crème fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smøre på bunnen.
Slik gjør du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smør på pizzasausen
* legg på ønsket mengde ost
* legg på ca 4-5 never med nachos
* strø over en liten boks med mais (avrent i dørslag)
* legg på rått avrent biffkjøtt øverst ( det stekes underveis)
* du kan velge om du vil ha på rødløk før eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.
Her er pizzaen klar for å gå i ovnen.
Hot saus og hvitløksdressing
Hot saus
70 gram tomatpuré
1 ts sambal oelek
1 ts sukker
Hvitløksdressing
2 dl lettrømme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitløk etter ønske.
La sausene trekke en stund i kjøleskapet.
Her er pizzaen klar
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/