Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som på kinarestaurant og jeg håper at du også syns det.
Jeg har benyttet grønnsaksblanding på pose da dette er minst like næringsrikt på denne tiden av året.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.
Kylling chop suey
Til 4-5 voksne
Jasminris (mengde etter ønske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hønse/ kjøttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefær
3 ts maizenna + 3 ss vann
NB Ingrediensene er å få kjøpt i de fleste vanlige matbutikker
Tips: Ønsker du å ha ett ekstra “kick” i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.
Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefær.
Slik gjør du:
Sett på risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grønnsaker på max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha så i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grønnsakene over på en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den løse seg opp.
Ha oppskjært kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefær og stek på litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha så i vannet med den oppløste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis. La dette stå og koke på nesten max varme i 10 minutter.
Rør maizenna og 3 ss vann til det løser seg opp. Ha dette i stekepannen. La dette koke 2-3 minutter og ha i grønnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.
Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen.
Bilder
Velbekomme. Håper det smaker :
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
åh, det så innmari godt ut altså! må prøves en dag
skikkelig digg å tenke på at det er så lite som skal til for å få laget ordentlig god middag.
Ja ikke sant Isabelle Nathalie: ) . Håper du blir fornøyd
Det så veldig godt ut
Tusen takk Lilli: ) . Håper du vil prøve
Hei. Denne retten vil jeg prøve, men kan man bytte ut oystersausen med noe? Tåler heller ikke kjøtt-/hønsebuljong, kan jeg bruke grønnsaksbuljong?
Det finnes en som heter Vegererian… og noe mer jeg ikke kommer på Bente: /
Hei!
Men hva er ketsjap manis? Kan vanlig ketshup brukes?
Denne skal jeg teste ut
Søt soyasaus Jill:). Ikke ketshup nei
Hva er best å bruke av hønse og kjøtt buljong?
Skall nu prøve meg i morgen på den
så da sender jeg ei tilbakemelding om hvordan den ble
.
Da håper jeg du blir fornøyd BENTE HELENE ARNTZEN: )
Det blir like bra May: )
Denne ble ekstremt salt, selv for en saltelsker. Tror jeg prøver saltredusert soyasaus neste gang:)
Det er stor forskjell på soyasauser. Feks japansk er mye saltere enn kinesisk. Grønn kikkoman er minst salt Anonym: )
Maizenna… er d den lyse eller mørke man bruker da?
Gul pakke med hvitt innhold Anonym: )
Har man fortsatt i 5 dl vann selv om man dropper buljongterningen? Gleder meg til å prøve!
Ja
Hei! Jeg har fått tak i alle ingrediensene unntatt ketsjap manis, den fanst ikke her
Er det noen alternativ?
Hvis du vet hvordan den smaker fra før Christina: ?
Hei, hvordan gjør du dersom du skal lage til mange? Kan jeg putte kylling og saus i en stor gryte å la det putre en god stund før jeg tar oppi de wokede grønnsakene helt til slutt?
Har bare hatt alt i wokpannen før, men tenkte å lage det til en sammenkomst, og da har jeg ikke tid til å lage litt og litt.
Går nok fint Cecilie:)
Hei! Kan man bruke oksebog istedet for kylling? Har et stykke og tenkte kanskje det kan brukes på andre måter enn de tradisjonelle!
Se min biff chop suey med velveting Evy Østebø: ) skjær kjempetynt, 3-4 mm
Hei.
Jeg skal lage dobbel porsjon imorgen, skal jeg ta 6 ts med maizenna? Det høres så mye ut? Har du laget dobbel før og brukt så mye?
God påske til deg:-) du er kjempeflink med mat!
Det har jeg gjort Linda: ). Du må doble alt
Har ikke funnet ketsjap manis, finnes det nå alternativ?
Det skal finnes de fleste steder Maiken:). Evt må man smake til med brunt sukker
Kan man droppe ingefæren ?
Jeg syns den er viktig men blir nok grei uten også Anonym: )
Har laga denne til en kollega på jobb i dag
Ho syntes den var sinnsyk god
Så koselig å høre Laila Jogerud: )
Kan man bruke noe annet en østersaus? Eller er det ikke så nøye. Kan ikke spise skalldyr
Vet ikke Marianne:
Kan man bruke revet ingefær?
Prøv deg fram Tineline: )
Sinnsyk god
takk for at du deler så mange gode oppskrifter 
Miriam: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så bra at du likte den
Hei, kan man bruke vanlig langkornet ris av typen Uncle Bens eller må det være Jasmin ris? Skal prøve meg på denne i morgen.
Bruk det du selv liker best Heidi Sortnes: )
Altfor salt med buljong,soya og oyster saus. Nesten uspiselig,selvom jeg hadde en god del ekstra vann oppi i tillegg.
Får en bort noe av den salte smaken så blir det nok veldig godt.
Carina: Så synd at den ikke falt i smak. Hjelper litt hvis man bruker soyasaus med mindre saltsmak.
Er det ingefær i pulverform? Altså ikke fersk?
For å få dette til å bli som på kina restaurant må dere skjære opp kjøttet i tynne skiver og marinere det med en blanding av sursøt saus, soyasaus, maizena og bakepulver. 30 min går greit.. Mn gjerne over natten.
Lager denne ofte i det siste
Kjeeempe god (Y) Anbefales !
Denne er utrolig god! Bel en hit også for junior.