Kylling chop suey

Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som på kinarestaurant og jeg håper at du også syns det.

Jeg har benyttet grønnsaksblanding på pose da dette er minst like næringsrikt på denne tiden av året.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter ønske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hønse/ kjøttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefær
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er å få kjøpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: Ønsker du å ha ett ekstra “kick” i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefær.

Slik gjør du:

Sett på risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grønnsaker på max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha så i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grønnsakene over på en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den løse seg opp.
Ha oppskjært kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefær og stek på litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha så i vannet med den oppløste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette stå og koke på nesten max varme i 10 minutter.
Rør maizenna og 3 ss vann til det løser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grønnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder

Velbekomme. Håper det smaker :
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Siste innlegg