Litt annerledes tilbehør løfter osteanretningen til nye høyder.
Cognactrekte ristede valnøtter:
100 g valnøtter
1-1.5 dl cognac (din favorittype)
Legg nøttene i en skål og hell over cognac.
La dette trekke i 30-40 minutter.
Sil bort cognacen og spar den cognacen til glaserte valnøtter.
Rist valnøtter på litt over middels varme (7 av 9) i tørr panne i 1.5 minutter mens du vender de rundt underveis.
Cognacglaserte mandler.
100 g valnøtter
5 ss sukker
0.5 dl cognac
2 ts smør
Smelt sukker på lav til middels varme i stekepannen uten å røre. Hell i cognacen og så valnøtter. Vend rundt i 30-40 sekund. Dra pannen til side og ha i 2 ts smør. Jeg la nøttene over på tallerken men anbefaler aliminiumsfolie da det satte seg litt fast. La tørke litt før du anretter.
Ostene som ble valgt til denne anretningen var brie, hvit castello, Jarlsberg, pepperost, gressløkost, valnøttost og mandarinost.
Druer og epler passer godt til.
Vin anbefaling: casteliero del diablo (chilensk)