Osteanretning med cognacglaserte valnøtter og cognactrekte ristede valnøtter

Litt annerledes tilbehør løfter osteanretningen til nye høyder.

Cognactrekte ristede valnøtter:
100 g valnøtter
1-1.5 dl cognac (din favorittype)

Legg nøttene i en skål og hell over cognac.

La dette trekke i 30-40 minutter.
Sil bort cognacen og spar den cognacen til glaserte valnøtter.

Rist valnøtter på litt over middels varme (7 av 9) i tørr panne i 1.5 minutter mens du vender de rundt underveis.

Cognacglaserte mandler.

100 g valnøtter
5 ss sukker
0.5 dl cognac
2 ts smør

Smelt sukker på lav til middels varme i stekepannen uten å røre. Hell i cognacen og så valnøtter. Vend rundt i 30-40 sekund. Dra pannen til side og ha i 2 ts smør. Jeg la nøttene over på tallerken men anbefaler aliminiumsfolie da det satte seg litt fast. La tørke litt før du anretter.

Ostene som ble valgt til denne anretningen var brie, hvit castello, Jarlsberg, pepperost, gressløkost, valnøttost og mandarinost. 
Druer og epler passer godt til.

Vin anbefaling: casteliero del diablo (chilensk)

  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg