Jeg er ikke fornøyd med butikkens pølsebrød. For det første smaker de ikke godt og for det andre er de altfor små og for korte, spesielt til wienerpølser. Om du er enig kan du prøve min oppskrift.
Pølsebrød 6 stk (8 stk)
8 stk i parantes fordi 4 av de 6 jeg lagde i dag ble litt for store
550 g hvetemel
1 pose tørrgjær
50 g smør
3 dl fingervarmt vann
2 egg (derav 1 til pensling inkl)
1.5 ts salt
Ha alt i en bakebolle unntatt smør. Sett igang maskinen (eller elt for hånd) . Skjær opp terninger med smør og ha en og en i maskinen mens den går i 5 minutter.
Fyll opp vasken halvfull med varmt vann. Sett bollen oppi med klede over. La heve i 45 minutter. Trill ut i 8 emner . Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg eller melk. Stekes på midterste rille i forvarmet ovn på 225 grader i 10 minutter.
Deigen ferdig eltet
Deigen ferdig hevet
Ferdig bakt ut
Ferdige pølsebrød
Agurkrelish
1 slangeagurk
En halv rødløk
En fjerdedels paprika
1 dl vann
1 dl eddik 7%
0.5 dl hvitvinseddik
En halv teskei Dijon sennep
1 ts salt
4 ts sukker
1 ss brunt sukker
Kutt opp grønnsakene i små biter.
Ha alt i en gryte. La koke på litt over middels varme i 25-30 minutter til væsken er absorbert.
Slik skal det se ut
Serveres avkjølt på feks pølse med brød eller oppå ost til brødskiva eller til ost og kjeks
Min oppskrift på rekesalat finner du her:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455220522_klassisk_rekesalat_av.html
Velbekomme:)
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det skal jeg prøve, så utrolig godt ut!
Tusen takk Dazzy: ). De kan trygt anbefales
oi, nam! har aldri laget pølsebrød fra bunnen av, men det hørtes spennende ut!:D
Prøv i vei Hanne Lovise Johnsen: )
Skal prøve det
Herlig Maren eline: )
Så fine pølsebrød, disse skal jeg teste ut ja 🙂
Herlig Marit: )
Hei
Skjønner jeg det rett når det er 1 egg i deigen og 1 egg til pensling?
Stemmer Kristin: )
Hvordan er de å fryse?
Fine å fryse Iris Helene Røed: )
Er det muligheter for å bruke fersk gjær ? 🙂
Absolutt Ada: )
Det var mye gjær! 😮 bruker 1/2 – 3/4 pakke med gjær på 1kg mel.