Pølsebrød

Jeg er ikke fornøyd med butikkens pølsebrød. For det første smaker de ikke godt og for det andre er de altfor små og for korte, spesielt til wienerpølser. Om du er enig kan du prøve min oppskrift.

Pølsebrød 6 stk (8 stk)
8 stk i parantes fordi 4 av de 6 jeg lagde i dag ble litt for store

550 g hvetemel
1 pose tørrgjær
50 g smør
3 dl fingervarmt vann
2 egg (derav 1 til pensling inkl)
1.5 ts salt

Ha alt i en bakebolle unntatt smør. Sett igang maskinen (eller elt for hånd) . Skjær opp terninger med smør og ha en og en i maskinen mens den går i 5 minutter.

Fyll opp vasken halvfull med varmt vann. Sett bollen oppi med klede over. La heve i 45 minutter. Trill ut i 8 emner . Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg eller melk. Stekes på midterste rille i forvarmet ovn på 225 grader i 10 minutter.

Deigen ferdig eltet

Deigen ferdig hevet

Ferdig bakt ut

Ferdige pølsebrød

Agurkrelish

1 slangeagurk
En halv rødløk
En fjerdedels paprika
1 dl vann
1 dl eddik 7%
0.5 dl hvitvinseddik
En halv teskei Dijon sennep
1 ts salt
4 ts sukker
1 ss brunt sukker

Kutt opp grønnsakene i små biter.

Ha alt i en gryte. La koke på litt over middels varme i 25-30 minutter til væsken er absorbert.

Slik skal det se ut

Serveres avkjølt på feks pølse med brød eller oppå ost til brødskiva eller til ost og kjeks

Min oppskrift på rekesalat finner du her:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455220522_klassisk_rekesalat_av.html

Velbekomme:)

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

15 kommentarer

Siste innlegg