Ovnspannekake er greit å lage når man ikke gidder stekingen og har lyst på bruke lite tid på kjøkkenet.
Ovnspannekake
Til en familie på 3-4 stk
4 egg
6 dl melk
4 dl mel
60 g smør
0.5 ts salt
400 g lettsaltet sideflesk eller bacon
Bland sammen røren og visp til den blir glatt og fin.
Kutt opp flesket i terninger og stek i pannen. Hell røra i en ildfast form. Strø i det stekte flesket. Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.
Serveres med rørt tyttebær eller blåbær.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det så veldig godt ut 🙂
Takk Pernille: )
Det må jeg prøve en dag 🙂
Herlig Iselin Renée: )
Skal det være smør i røra?
Kan man bruke kylling istedenfor bacon.
Har prøvd før,men da sprutet det en del i ovnen… hva gjør jeg galt? Eller dekker du forma?
Hvor stor er formen ca ?
Kun det som står Anonym:
Tja… prøv da vel Noor: ). Salt kyllingen iallefall
Prøv å ha bakepapir over Skrullekjerring: )
Typ lasagneform Annikken:
Skal prøves i dag 🙂 Gleder meg! Ser veldig godt ut 🙂
Rita: Håper det falt i smak 🙂
Varmluft?
Hei! Et tips. Det er ikke nødvendig å steke flesket i panna først.
Jeg gjør det slik:
Skru på ovnen. Skjær flesk/bacon. Strø det utover stekeplate (med bakepapir). Sett plata inn med en gang. Mens ovnen blir varm og flesket stekes lager du røre. Når røra er klar er ovnen varm og flesket ferdig stekt. Hell over røra og steik pannekaka.