Chutney av tindved

Tindved smaker som en blanding mellom multe og pasjonsfrukt men er litt surere. Det er en busk.  Busken er 0,5?3 m høy, med vedtorner og smale avlange blad som er sølvglinsende på undersiden. Den har små, gulgrønne blomster og ertestore, vakkert oransjegule frukter. Disse er meget rike på C og Evitamin. Den har også provitamin A, B kompleks, betydelige mengder mineral som svovel, selen,sink og kopper. Kvistene ble brukt til rivetinder. I Asia er den en viktig steppeplante, i Norge vokser den på havstrand og i urer fra Trondheim til Ibestad i Troms, og er dessuten funnet viltvoksende i Lom, Skjåk.
Dette kan du bruke i feks i saft, syltetøy, chutney, desserter.

Fun fact: Russiske kosmonauter brukte Tindved til å beskytte seg fra
kraftig stråling fra sola.

Chutney
2 dl Tindved
3 terninger brunt sukker
1 ts ingefær
0.25 ts sitron
0.25 ts pepper
4 ts akasiehonning

Ha alt i en gryte. La småkoke i 10 min under omrøring.
Oppbevares kaldt.
Spises feks til ost og kjeks

Sånn ser bæra ut

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg