Tindved smaker som en blanding mellom multe og pasjonsfrukt men er litt surere. Det er en busk. Busken er 0,5?3 m høy, med vedtorner og smale avlange blad som er sølvglinsende på undersiden. Den har små, gulgrønne blomster og ertestore, vakkert oransjegule frukter. Disse er meget rike på C og Evitamin. Den har også provitamin A, B kompleks, betydelige mengder mineral som svovel, selen,sink og kopper. Kvistene ble brukt til rivetinder. I Asia er den en viktig steppeplante, i Norge vokser den på havstrand og i urer fra Trondheim til Ibestad i Troms, og er dessuten funnet viltvoksende i Lom, Skjåk.
Dette kan du bruke i feks i saft, syltetøy, chutney, desserter.
Fun fact: Russiske kosmonauter brukte Tindved til å beskytte seg fra
kraftig stråling fra sola.
Chutney
2 dl Tindved
3 terninger brunt sukker
1 ts ingefær
0.25 ts sitron
0.25 ts pepper
4 ts akasiehonning
Ha alt i en gryte. La småkoke i 10 min under omrøring.
Oppbevares kaldt.
Spises feks til ost og kjeks
Sånn ser bæra ut
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Supert. Dette skal jeg prøve. Takk for spennende oppskrift
Herlig Susanne Glasø: ) Takk for at du sendte meg tindved
Så spennende, må se om jeg kan finne denne tindved busken 🙂 Høres nydelig ut til litt kjeks ja 😀 <3
http://www.statera.blogg.no