Flere har spurt om jeg kan ta mål på hva jeg bruker i kylling curry, så idag gjorde jeg det. Vi foretrekker å spise kinamat hjemme istedenfor på restaurant.
Til familie på 4
500 g kyllingfilet
400 gram grønnsaker etter eget ønske eller Just do it wok mix
1 boks bambusskudd
6 dl vann (1 dl holdes igjen)
1 ts salt
1 ss kikkoman
1 ts ingefær
1 ss akasiehonning
0.5 dl sesamolje
1 ss kokosolje (på glass)
1 ts sitron
0.5 ts pepper
2 ss karri
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)
2 ts gul curry paste ( blue dragon)
Tips: Har du små barn eller ønsker mild curry så reduser curry paste til 1 ts. Ønsker du en hot variant øker du til 3 ts.
Slik gjør du:
Kok ris etter pakkens anvisning.
Kutt opp kylling i biter og grønnsaker om du ikke bruker wok mixen. ( jeg bruker frosne på denne tiden av året da de inneholder mer næring på denne tiden av året).
Sett plata på max og ha i sesamoljen og kokosoljen. Stek grønnsakene. Ta ut grønnsakene og legg i en bolle. Ha i kyllingfilebitene i panna (du trenger ikke mer olje) og strø på karripulveret samt salt og pepper. Når kyllingbitene er stekt i 2 minutter så ha i 5 dl vann. Ha så i soyasaus, ingefær, honning og curry paste. La dette stå å surre på max varme i 6-7 minutter.
Rør ut 1 ss maizenna med 1 dl vann. Hell i panna. La det putre 2-3 minutter til det tykner. Ha så i grønnsakene og la det surre 1 min til.
Lykke til og håper du blir fornøyd.
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så veldig godt ut 🙂
Takk Pernille: )
Det så veldig godt ut 🙂
Takk det var det Lilli: )
Så morsomt at du har en del oppskrifter som er lkinamat eller kinamat inspirert. Skal følge deg for å lære litt. 😀
Jeg prøver meg stadig frem delvisnorsk: )
Finnes gul curry paste fra Blue Dragon lenger?
Vært innom tre butikker uten å finne det. Hva kan jeg evt. bruke?
Jeg har ikke hørt at de har sluttet å selge Marte: ). Erstatning vet jeg ikke dessverre
Finn heller ikke gul curry paste🤔 nån som vet om man kan bruke rød curry paste?
Det blir ikke det samme Anonym:
Nydelig
Takk Elisabet opland: )
Gleder meg til å lage dinna retten 😁
Så kjekt å høre Anonym: ) Ble du fornøyd ?
Er du sikker på at det kun er 2 t skjeer med currypaste? Det smakte kun sesamolje?