Idag ble det mas etter kake ;). Siden jeg manglet både det ene og det andre slumpet jeg til og tok mål på det jeg hadde i hus. Det ble suksess i heimen. “Bra jobba mamma, beste eplekaka jeg har smakt” sa minstejenta
Himmelsk eplekake
26/28 cm form
100 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 dl solsikkeolje
1 dl fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Topping
Karamelliserte epler
3 epler (med skall)
0.5 dl sukker
2 ts kanel
Perlesukker til pynt
Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt smurt form ( olje eller smør).
Hell røren i.
Skjær eplene i tynne båter. Ha 2 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.
Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.
Avkjøles på rist. Kjenn etter med kniv at kaken ikke sitter fast før du fjerner kanten.
Legg på kakefat
Server og nyt med krem eller is.
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Mmm, denne så helt himmelsk ut <3 Nå fikk jeg lyst på eplekake 🙂 Ønsker deg en flott kveld!
Tusen takk Pernille:) Ha en fin kveld
Hei:) Har veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Hva må gjøres for å få denne i langpanne? 🙂
Gange med 3 Anonym: ). Vil tro det blir passelig
Nam nam nam 🙂
Hva er grunnen til at du har oppi både smør og solsikkeolje? Evt hva er poenget med oljen?
Denne ble slengt sammen av hva jeg hadde i hus Catherine så det er ingen god grunn . Men siden den tross alt ble kjempegod valgte jeg å legge den ut
Den så god ut , men kan den lages i dag -og serveres i morgen
Thorunn
Den er nesten enda bedre dagen etter Thorunn Øksenvåg: )
Skal den ikke ha bakepulver
Jeg har ikke fløte. Kan jeg bruke melk i stedet?
Jada Camilla Olsson:)
Ja no er kaka i ovnen ⏰
Herlig Annie Furseth: )
Må på epleslang i morgen og prøve oppskriften din!
Herlig Kari Pettersen:). Bare å glede seg
Hvilken størrelse på den runde kakeformen brukte du til denne oppskriften?
26 Irene Bruun: )
Hei Tanja! Jeg skal lage eplekake i en langpanne 30 x 40 cm, synes liksom ikke den blir saftig nok med de oppskriftene jeg har prøvd. Blir litt tørr, rett og slett. Tror du den mengden du har i denne oppskriften vil holde til den langpannen? Hva er ditt beste tips for saftig eplekake i langpanne.
Testet denne idag i 24 form, byttet ut hvetemel med mandelmel pågrunn av allergi. fungerte super ,fuktig og super kake .
Hei. I dag har jeg laget denne eplekaken.Hadde ikke fløte og solsikkeolje. Erstattet det med vaniljesaus og melk. Strødde hakket mandler på toppen i stedet for perlesukker. Det ble kjempegodt.
Denne skal prøves:))