Så lettvint og så godt. Dette fungerer både som middag og som forrett. Det er bare å justere mht mengde.
Her er bilde av middagstallerken
Dette er passende mengde som forrett
Pannefritert scampi med asiatiskinpirert nudelsalat
Som middag til 2 voksne
eller
Forrett til 4 voksne
Scampireker (rå eller kokt). Mengde etter ønske
Panko
Egg
Hvetemel
Salaten
En halv mango
12 sukkererter
En halv rødløk
En fjerdedels agurk
2 kvaster vårløk
1 pose nudler (uten smakstilsetning)
0.5 dl ketsjap manis
1 ss kikkoman
1 ss oystersaus
En fjerdedels ts malt ingefær
Slik gjør du:
Kok nudler etter pakkens anvisning. Avkjøles. Kutt opp grønnsakene.
Ha grønnsakene i en bolle sammen med nudlene. Vend godt om.
Bland ketsjap manis, kikkoman, oystersaus og ingefær i en kopp.
Hell over salatblandingen og vend rundt.
Tips: om du ønsker en mer hot saus kan du smake til med feks chili eller sambal oelek
Ha mel på en tallerken, visp egg i en liten bolle og panko på en annen tallerken.
Dypp rekene først i mel, så i egg og så i panko. Om du vil kan du dobbeldyppe egg og mel for mer fyldighet.
Ha olje i en stekepanne og sett på max varme. Stek 30-40 sekund på hver side så de blir gyldne. Ikke stek for lenge for da blir de seige.
Server umiddelbart: )
Tips: Panko selges feks på meny og andre velassorterte butikker. Selges også i innvandrerbutikker. Jeg foretrekker panko fremfor feks griljermel da jeg oppnår skikkelig crisp resultat med panko. Panko er en type japansk griljermel.
Ketsjap manis selges i flere butikkjeder.
Velbekomme:) Håper det faller i smak
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette må eg prøve! Takk for tips:)
Herlig. Håper du liker det nr73: )
Panert scampi er så godt! Men hvor kjøper du panko? Jeg finner ikke uansett hvor jeg ser 😛
Kjøper på meny, sverige eller innvandrerbutikker Statera Marit Ebeltoft: )
Har du et alternativ til glutenfri panko? Eventuelt noe som kan lage selv?
Kjempe blogg du har! 🙂
Gluttenfri cornflakes Siri: ) ?
En “kvast” vårløk?? Hvor mye er det?? En bunt eller en stilk??
Er det også paprika, det røde på bildet i den??