Når man har lyst på noe skikkelig godt kan jeg anbefale dette.
Latterlig digg var det 😉
Søte fylte horn (12 stk)
550 g (ca 9 dl) mel
3 dl melk
1 dl sukker
100 g smør
1 pose tørrgjær
Vaniljekrem (se lenger ned)
1 kurv jordbær
3 kiwi
Ha det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til det er lunkent og ha i. Sett igang maskinen eller bruk hendene.
Skjær smøret i terninger og ha gradvis i mens maskinen går. La deigen elte på middels hastighet i 5-10 min. La deigen heve under klede i 45 minutter.
Mens deigen hever lager du vaniljekrem.
Vaniljekremens mengde er tilpasset oppskriften.
Vaniljekrem
2.5 dl kremfløte
4.5 dl melk
150 gram sukker
5 eggeplommer
9 strøkne ss maizenna
3 ts vaniljesukker eller gjerne frøene av en vaniljestang om du har.
Visp sammen eggeplommer med sukker, maizenna og vaniljesukker.
Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Ta litt av den varme blandingen og ha i bollen med eggeblandingen. Rør godt. Skru ned plata så det ikke koker (på 5-6 av 9).
Hell eggeblandingen i melkeblandingen. Rør til det tykner. Ta litt av plata hvis du ser antydning til at den kan begynne å koke.
Når kremen er tykk og fin sett gryten i vasken med kaldt vann og avkjøl.
Her ser du prosessen
Eggeblandingen ser slik ut i starten
I starten når du har hatt eggeblandingen i melkeblandingen er det helt flytende
Rør mens du venter på at det skal tykne. Du kjenner det i bunnen først at vispen går noe tyngre. Da er det bare å fortsette. Om det ikke har tyknet etter noen minutter må du skru opp plata litt mens du rører og passer på så det ikke koker.
Her er den ferdig
Når deigen er ferdig hevet deler du den i 3 emner. Du trenger ikke mel til utbaking. Kjevle en runding
Del den i 4 som her
Legg 2 rause ss vaniljekrem som en stripe ca 2 cm fra kanten på bredenden. Legg på kiwi og jordbær.
Slik
Rull fra bredenden forsiktig og bøy de til. Pass på at alle åpninger lukkes. La skjøten ligge ned.
Etterhev 30 minutter.
Pensle med egg når de er ferdighevet.
Stekes midt i forvarmet ovn på 220 grader i 10-12 min (følg med) .
Dryss over melis før servering.
Velbekomme:) . Håper du har lyst å prøve. Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
det så kjempegodt ut 🙂
Takk Sandra Marie: )
Wow, ja om ikke de så fristende ut 😀 Ble ikke noe mindre fysen på noe godt nå 😉
Bare å hive seg rundt Statera Marit Ebeltoft: )
Så gode de så ut! 🙂
Tusen takk elisebr: )Håper du vil prøve
Det så fantastisk godt ut! Jeg må nok prøve å legge noen slike i løpet av helgen 🙂
Herlig Lone: )
Kan dei frysast? 😊
Ser veldig godt ut
Takk KostholdsBloggeren: )
Ja Maren: )
Det så helt fantastisk godt ut!
Takk Monika: )
Takk Monika: )
Måtte simpelthen bare lage disse …å jepp… de er minst like gode som de ser ut til som 🙂 Må nok doble oppskriften neste gang.
Så herlig å høre Kirsten: )
Disse så gode ut, skal prøve de med glutenfritt mel og laktosefritt