Kinesisk pepperbiff med velveting

Nå har jeg satt sammen en ny velveting. Høyryggen ble så mør at den bokstavelig falt fra hverandre. Jeg skjærte i 4 mm tynne skiver (brukte maskin) så neste gang skal jeg skjære litt tykkere for LITT tyggemotstand er jo fint 😅

Nok til 4-5 voksne

Velveting
6 ss rødvinseddik
3 ss maizenna
2 ts bakepulver
3 eggehviter
1 dl olje
1 ts pepper

Skjær høyrygg i tynne skiver. Det er lettest å få til når kjøttet er halvfrossent om du ikke har oppskjærsmaskin. Dekk kjøttet godt. Sett i kjøleskap til dagen etter til du skal tilberede middagen.

Pepperbiffinnholdet
500 g høyrygg
En halv gul paprika
En halv rød paprika
En halv løk
En halv kurv champinjong
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
0.5 dl sesamolje
6 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts chili
1 lite fedd hvitløk
0.5 dl kikkoman
1 ss ketjap manis
4 ts maizenna
1 ts pepper  ( eller mer etter ønske. Smak til )

(Tips: du kan bruke de grønnsakene du liker best selv enten ferske eller på wokpose)

Skjær opp grønnsakene

Ha kjøttet med velveting i ett dørslag og skyll veldig godt for å få bort velveting. Ha kjøttet i kokende vann. Ta ut etter 15-20 sekunder. Ha kjøttet tilbake i dørslaget.

Ha sesamolje i panna på max varme. Når det er skikkelig varmt så ha i grønnsakene. Fres disse i 2-3 minutter. Ha over grønnsakene på ett fat. Stek kjøttet i panna i 30-60 sekunder. (Etter tykkelse).

Hell 5 av 6 dl vann over kjøttet og ha i smakstilsetningene. La dette småputre 3-4 minutter.
Bland ut maizenna med den siste desilitern med vann og ha i panna. La det putre 2-3 minutter så det tykner.
Ha i grønnsakene og la det stå 1-2 min før servering.
Vel bekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

15 kommentarer

Siste innlegg