Kinesisk pepperbiff med velveting

Nå har jeg satt sammen en ny velveting. Høyryggen ble så mør at den bokstavelig falt fra hverandre. Jeg skjærte i 4 mm tynne skiver (brukte maskin) så neste gang skal jeg skjære litt tykkere for LITT tyggemotstand er jo fint 😅

Kinesisk pepperbiff
Nok til 4-5 voksne

Velveting
6 ss rødvinseddik
3 ss maizenna
2 ts bakepulver
3 eggehviter
1 dl olje
1 ts pepper

Skjær høyrygg i tynne skiver. Det er lettest å få til når kjøttet er halvfrossent om du ikke har oppskjærsmaskin. Dekk kjøttet godt. Sett i kjøleskap til dagen etter til du skal tilberede middagen.

Pepperbiffinnholdet
500 g høyrygg
En halv gul paprika
En halv rød paprika
En halv løk
En halv kurv champinjong
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
0.5 dl sesamolje
6 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts chili
1 lite fedd hvitløk
0.5 dl kikkoman
1 ss ketjap manis
4 ts maizenna
1 ts pepper  ( eller mer etter ønske. Smak til )

(Tips: du kan bruke de grønnsakene du liker best selv enten ferske eller på wokpose)

Skjær opp grønnsakene

Ha kjøttet med velveting i ett dørslag og skyll veldig godt for å få bort velveting. Ha kjøttet i kokende vann. Ta ut etter 15-20 sekunder. Ha kjøttet tilbake i dørslaget.

Ha sesamolje i panna på max varme. Når det er skikkelig varmt så ha i grønnsakene. Fres disse i 2-3 minutter. Ha over grønnsakene på ett fat. Stek kjøttet i panna i 30-60 sekunder. (Etter tykkelse).

 

Hell 5 av 6 dl vann over kjøttet og ha i smakstilsetningene. La dette småputre 3-4 minutter.
Bland ut maizenna med den siste desilitern med vann og ha i panna. La det putre 2-3 minutter så det tykner.
Ha i grønnsakene og la det stå 1-2 min før servering.
Vel bekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften

Siste innlegg