Nå har jeg satt sammen en ny velveting. Høyryggen ble så mør at den bokstavelig falt fra hverandre. Jeg skjærte i 4 mm tynne skiver (brukte maskin) så neste gang skal jeg skjære litt tykkere for LITT tyggemotstand er jo fint 😅
Nok til 4-5 voksne
Velveting
6 ss rødvinseddik
3 ss maizenna
2 ts bakepulver
3 eggehviter
1 dl olje
1 ts pepper
Skjær høyrygg i tynne skiver. Det er lettest å få til når kjøttet er halvfrossent om du ikke har oppskjærsmaskin. Dekk kjøttet godt. Sett i kjøleskap til dagen etter til du skal tilberede middagen.
Pepperbiffinnholdet
500 g høyrygg
En halv gul paprika
En halv rød paprika
En halv løk
En halv kurv champinjong
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
0.5 dl sesamolje
6 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts chili
1 lite fedd hvitløk
0.5 dl kikkoman
1 ss ketjap manis
4 ts maizenna
1 ts pepper ( eller mer etter ønske. Smak til )
(Tips: du kan bruke de grønnsakene du liker best selv enten ferske eller på wokpose)
Skjær opp grønnsakene
Ha kjøttet med velveting i ett dørslag og skyll veldig godt for å få bort velveting. Ha kjøttet i kokende vann. Ta ut etter 15-20 sekunder. Ha kjøttet tilbake i dørslaget.
Ha sesamolje i panna på max varme. Når det er skikkelig varmt så ha i grønnsakene. Fres disse i 2-3 minutter. Ha over grønnsakene på ett fat. Stek kjøttet i panna i 30-60 sekunder. (Etter tykkelse).
Hell 5 av 6 dl vann over kjøttet og ha i smakstilsetningene. La dette småputre 3-4 minutter.
Bland ut maizenna med den siste desilitern med vann og ha i panna. La det putre 2-3 minutter så det tykner.
Ha i grønnsakene og la det stå 1-2 min før servering.
Vel bekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Blir det ikke smak av edikken på kjøttet?
Ikke hvis man gjør som beskrevet Marianne: ). Men du trenger ikke bruke velveting om du er redd fir det men da bør du bruke dyrere kjøtt
Må kjøttet ligge I 24 timer for max effekt?
Neida Gitte tromoo: ). Over natten holder
Hvilken velveting foretrekker du, denne eller den med hvitvinseddikk, uten bakepulver?
Jeg skal lage velveting for første gang og er superspent på resultatet 😁
Denne Bente:
Jeg lagde en kombinasjon, gleder meg til å se resultatet i dag 😁
Spennende:)
)
Er denne kinesiske pepperbiffen det samme som pepperbiff på kinesisk vis som blir servert på støpejernsplate ved bordet og de heller kokende saus over når de serverer den?
Har du eller skal lage biff med karrisaus og ikke minst, sprøstekt svinefilet i sursøt saus?
Jeg har ikke spist pepperbiff på den måten WencheS: )
Jeg har ikke biff med kylling i karrisaus samt at kylling i kremet karrisaus kommer snart.
Svinefilet er innkjøpt så det vil også komme snart 🙂
Jeg laget dette til middag til familien og benyttet svinefilet og velveting metoden. Aner ikke hva som skjedde, jeg både skyllet og koket, men mulig jeg skyllet for lite for det smakte slik at mye ble kastet og det skjer sjelden her i huset. Synd for jeg har lett etter en metode for å få kjøtt til å bli like mørt som en får på kinarestaurantene.
Da tror jeg ikke du har skylt godt nok Anne: ) En annen metode er å strø bakepulver eller natron på kjøttet og la det ligge ett par timer før du skyller av 🙂
Fantastisk god!
Takk Lillian Solbakken: ). Så hyggelig å høre
Kjøttet ble seigt og smakte surt,enda jeg skyllet og skyllet veldig nøye.