Pølse stroganof med potetmos

Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.

(Til familie på 4-5)

Start med å lage potetmos.

Potetmos

15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.

Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper.

8 skinnfrie kjøttpølser ( eller falukorv)
1 løk
1 rød paprika
2 dl crème fraiche
2 dl fløte
1 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 – 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)

Del opp kjøttpølsene i små biter først på langs og så på tvers. Grovhakk løk og paprika.
Ha smør i en stekepanne. Surre løk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk så stavmikser slik du får en litt tykk grov masse. Om du heller ønsker å ha hele biter så kan du det.
Skyv massen til side og legg i pølsene. Ha på krydderet og stek de lett. Løs opp kjøttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell så oppi stekepanna. Ha i fløte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min på lav varme.

Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt å kjøpe

Her ser du prosessen

Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du ønsker.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

40 kommentarer

Siste innlegg