Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.
(Til familie på 4-5)
Start med å lage potetmos.
Potetmos
15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.
Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper.
8 skinnfrie kjøttpølser ( eller falukorv)
1 løk
1 rød paprika
2 dl crème fraiche
2 dl fløte
1 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 – 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)
Del opp kjøttpølsene i små biter først på langs og så på tvers. Grovhakk løk og paprika.
Ha smør i en stekepanne. Surre løk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk så stavmikser slik du får en litt tykk grov masse. Om du heller ønsker å ha hele biter så kan du det.
Skyv massen til side og legg i pølsene. Ha på krydderet og stek de lett. Løs opp kjøttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell så oppi stekepanna. Ha i fløte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min på lav varme.
Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt å kjøpe
Her ser du prosessen
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du ønsker.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så kjempe godt ut 🙂
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
Tusen takk elisebr: )
Veldig godt lisarorvik: )
Tenkte å prøve meg på denne til middag i dag, men har ikke worchester saus. Kan man bruke noe annet i stedet?
Hp saus feks Annette:)
Hei!
Hvor mye bør jeg beregne av dette (gryte + mos) til 13 personer? 🙂
Voksne eller voksne og barn Wenche?
Hp feks Annette: )
10 voksne + 3 barn.
Holder det å gange oppskriften med 3?
Ville ganget med 4 Wenche: )
Hei igjen!
Jeg ganget oppskriften på dette med 3, og alle gjestene spiste seg gode og mette. Enda var det litt igjen til kveldsmaten 😉
Smakte nydelig og skal garantert lages igjen.
Så herlig Wenche:
Har akkurat laget denne og venter nå bre på at mannen og sønnen skal komme inn for å spise. Gleder meg for jeg har tjuvsmakt 😁😁
Håper dere ble fornøyd Mette: )
Noen som har prøvd å bare ha paprikaen i biter eller bare mikse paprika. Samboer tåler ikke løk så må kutte den.
Har ikke prøvd Therese: )
Du skriver at det er godt med brokkoli til. Mener du kokt ved siden av, eller oppi gryta? Tas den da ev. oppi samtidig med pølsene?
Kokt ved siden av Frida Øvland: )
Hei.
Hvordan bruker du stavmikseren på løk og paprika uten at man maler hele kjøkkenet? Greit jeg ikke liker fargen vi har på kjøkkenet nå men ble ikke så fint med den nye fargen heller..
Det har aldri væt ett problem her Småbarnsfar: ) men kanskje sette den i vasken eller skru ned hastigheten:)
Kommentar til småbarnsfar. Putt løk og paprika i en litt høyere og smalere beholder så slipper du søl og sprut utover det hele. Pass på at det er surret mykt nok og eventuellt ha i bittelitt væske for konsistensens skyld. ( ikke mye)
Hei, skal lage mat til ca 25 stykker, både voksne og barn. Flere voksne enn barn. Hvor mye burde jeg beregne? Passer det med ris til denne?
Da ville jeg ha ganger opp med 7 Britt Heidi: )
Ris passer også
Vet du om det finnes noe glutenfritt alternativ til worchestersaus?
Line: Ikke som jeg har sett, desverre. Har sett at noen sier de har byttet det ut med soyasaus og sukker, men det gir nok ikke samme smaken. Anbefaler heller at du bare dropper den..
ang. sprut/søl med stavmikser. Ha det du skal bruke mikseren på i en skål, lag et hull i i bunnen av en frysepose til brød . Stikk mikseren igjennom og brett posen over skålen! 🙂
Hei. Har så lyst å prøve denne, men jeg spiser ikke pølse. Egner den seg til noe annet type kjøtt? Feks svin? 🙂
Feks biff av okse eller svinegilet Emma: )
Hei 😊 Er det mulig og bytte ut crem fresh med seterrømme? Evnt no annet?
Det kan du Gro: )
Supert 😊😊
Hei 😊 Er det matfløte du bruker?
Anonym: Jeg bruker kremfløte, men går fint an å bruke matfløte også. Da bør du ha den i mot slutten.
Kan man bruke grillpølser i stedet?
Går nok greit Ww:)
Skal lage til 2 personer, går det greit å halvere?
Jada Sunniva: )
Kan denne fryses ned, og hvordan bør den i så fall tilberedes når man tar den opp igjen? 🙂
Anonym: Hvis du skal fryse den ned ville jeg kun fryst ned pølsedelen og ikke potetmosen. Bare å varme det opp i en gryte mens man lager ny potetmos.
Denne er helt nydelig, brukte falukorv og pga gluten allergi så byttet jeg ut worchestersaus med en liten dasj sriracha hot chili sause 👌
Takk for god oppskrift, denne blir laget flere ganger 😍