Man har ikke spist skikkelig god bretagnesaus om den ikke er laget fra bunnen. Derfor håper jeg du prøver denne for da tviler jeg på du vil kjøpe posen flere ganger.
Slik gjør du
Krydre ferske/opptinte kyllingfileer med hindu kyllingkrydder tandoori, paprikapulver, salt og pepper på begge sider.
Ha litt smør i en stekepanne. Vent til pannen er skikkelig varm. Stek kyllingfileene 30 sekund på hver side på max varme. Legg de i en ildfast form med noen små klatter smør.
Settes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.
3 sjarlottløk
En halv paprika
3 cherrytomat (eller 1 stor tomat)
2.5 dl vann
2 dl fløte
2 ss hvetemel
2 rause ss crème fraiche
2 ts estragon
2 ts paprikapulver
1 stk hønsebuljong
1-2 fedd hvitløk
13 dråper sitron
3 ss kraft fra stekepanna eller forma
Samtidig setter du på risen (jasminris).
Bretagnesaus
Slik gjør du:
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre.
Tilsett 2 ss mel 2.5 dl vann og rør.
Tilsett så creme fraiche, fløte
estragon,paprikapulver, hakket hvitløk,
sitron og hønsebuljong. Rør mens det putrer/småkoker. Pass på at buljongen løser seg godt opp i sausen.
Rett før servering så tilsett 3 ss av krafta på kyllingen.
Smak på sausen og se om du ønsker å justere med salt og pepper.
Serveres med grønnsaker du selv ønsker.
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og dele oppskriften
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Tusen takk! Har tenkt lenge på en slik saus nemlig! Kan for tiden ikke spise løk og hvitløk men da skal jeg prøve å lage denne med litt fenikkel og vårløk istedenfor, og en hvitløksolje kanskje..:) Ja nei da skal jeg prøve å imponere til helgen 😉
Jeg har hvitløksallergiker i hus Statera Marit Ebeltoft så vi har det ikke i selv men den er like god likevel :). De gangene det står hvitløk er der derfor bare å droppe
Lagde denne i går…og har heldigvis nok igjen til oss i dag også. Fantastisk god. Så god at jeg skal lage den til et 50 års-lag med 30 gjester 😱 Må vel finne fram kalkulatoren…
Så utrolig hyggelig å høre Inger Rakfjord: ). Lykke til med dagen
Gjestene var kjempefornøyd med maten. Jeg stekte kyllingfileter, kuttet de i biter og frøys ned.
Lagde basen til sausen…der man bruker stavmikser, frøys dette ned. Lagde ferdig sausen rett før gjestene kom. Varmet kyllingbitene i sausen. Kjempegrei måte å lage denne til mange 👍🏼
Hei 🙂 dette så godt ut 🙂 men hva mener du med 1 stk hønsebuljong ? Er det en terning ? Skall den løses opp i eget vann, eller puttes rett i sausen 🙂 ?
En terning. Trine: )løs opø i sausen
Hei. 🙂 Høres fantastisk ut, men går det ann å droppe paprika? Har noen alergikere mot det.
Det vil ikke bli den samme sausen Therese så da må du bare prøve deg fram 🙂
Hei, hvor mange personer er denne oppskriften til?
Anonym: Ant kyllingfilet og mengde ris velger du selv, sausen er ril minst 4 personer.
Bruk potetskrelleren og skav opp buljongterningen med. Fungerer superflott.
Er det mulig å lage denne uten mel? 🙂
Siri: Jeg har aldri prøvd uten mel.. Må bli jevner av noe slag som erstatning hvertfall, for å få litt konsistens på sausen..
Johannesbrødkjernemel eller maizenna kan brukes som jevner.
Sonja: Takk for tips 🙂
Min saus ble mye lysere enn på bildet. Er det noe man kan putte oppi for å få den mørkere?
1/4 av paprikaen eller en 1/2 av paprikaen? Ble usikker når det står en halv i ingrediensene og 1/2 halv i oppskriften 🙈