Helstekt lammelår og fløtepoteter i crock-pot


Sett ovnen på over/undervarme og 125 g.

 

1 stk lammelår ca 2,5 kg

3 gulrøtter

2 gule løk

5 dl kokende vann

1 grønnsaksbuljong

Ca 30 g smeltet smør

1 ss granulert hvitløkspulver

2 ts Maldonsalt

2 ts grovmalt pepper

 

Hell det smeltede smøret over låret og dryss krydrene over. Fordel det jevnt over. Del opp gulrøtter og løk i passe biter/staver. Legg i langpanna rundt låret. Hell kokende vann blandet med buljongen over grønnsakene. Sett inn midt i ovnen. Det beste er å bruke et termometer, 70 g = rosa kjøtt, 78 g = grått kjøtt. Pass på at du plasserer termometeret i den mest kjøttfylte delen. Hvis du ikke har termometer tar det ca 2,5-3 timer. På slutten av steketiden bør du bruke grillfunksjonen for å få et sprøtt skinn. Ta ut låret og dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 15-30 min.


Saus:

Krafta fra langpanna

2 ts lettrømme

Ca 1 dl fløte

3 skiver brunost

1 hønsebuljong

1 grønnsaksbuljong

La dette stå og putre mens låret hviler. Tilsett jevning mot slutten til riktig konsistens.

 

 

Fløtepoteter i crock-pot:

Ca 1,5 kg poteter i skiver

4 dl fløte

2 ts løkpulver

1 ts granulert hvitløkspulver

1 ts pepper

2 ts Maldonsalt

2 dl revet ost

Rør krydrene godt inn i fløten. Legg potetskivene jevnt i crock-poten og hell over fløte mellom lagene. Sett crock-poten på 2 Høy varme og la stå i ca 2,5 t. Dryss over ost og sett den inn i ovnen på 225 g til osten er gylden. Ca 15 min.

Velbekomme 😊

 

Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter til e-posten din trykk på linken under

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

5 kommentarer

Siste innlegg