Sett ovnen på over/undervarme og 125 g.
1 stk lammelår ca 2,5 kg
3 gulrøtter
2 gule løk
5 dl kokende vann
1 grønnsaksbuljong
Ca 30 g smeltet smør
1 ss granulert hvitløkspulver
2 ts Maldonsalt
2 ts grovmalt pepper
Hell det smeltede smøret over låret og dryss krydrene over. Fordel det jevnt over. Del opp gulrøtter og løk i passe biter/staver. Legg i langpanna rundt låret. Hell kokende vann blandet med buljongen over grønnsakene. Sett inn midt i ovnen. Det beste er å bruke et termometer, 70 g = rosa kjøtt, 78 g = grått kjøtt. Pass på at du plasserer termometeret i den mest kjøttfylte delen. Hvis du ikke har termometer tar det ca 2,5-3 timer. På slutten av steketiden bør du bruke grillfunksjonen for å få et sprøtt skinn. Ta ut låret og dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 15-30 min.
Saus:
Krafta fra langpanna
2 ts lettrømme
Ca 1 dl fløte
3 skiver brunost
1 hønsebuljong
1 grønnsaksbuljong
La dette stå og putre mens låret hviler. Tilsett jevning mot slutten til riktig konsistens.
Fløtepoteter i crock-pot:
Ca 1,5 kg poteter i skiver
4 dl fløte
2 ts løkpulver
1 ts granulert hvitløkspulver
1 ts pepper
2 ts Maldonsalt
2 dl revet ost
Rør krydrene godt inn i fløten. Legg potetskivene jevnt i crock-poten og hell over fløte mellom lagene. Sett crock-poten på 2 Høy varme og la stå i ca 2,5 t. Dryss over ost og sett den inn i ovnen på 225 g til osten er gylden. Ca 15 min.
Velbekomme 😊
Jenny
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter til e-posten din trykk på linken under
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Særlig når man er invitert på lammelår sku jeg ønske jeg kunne spise hvitløk, såååå godt 🙂 🙂
Statera Marit Ebeltoft: Veldig kjedelig hvis det ikke blir tatt hensyn til, ja 🙁 Men lammelår er godt uten hvitløk også da 🙂
Denne vil jeg prøve
Herlig Turid hope Moe: )
Hvorfor hvitløksPULVER…?