Vaniljesnurrer med vaniljesmørkrem

Noe så luftig og smakfullt skal du lete lenge etter. Dette er som engledans på tungen. De smelter bokstavelig talt i munnnen.

Vaniljesnurrer
(34 stk. De skal ikke være store)

150 g meierismør (evt melange)
3.5 dl lettmelk
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
11 dl hv.mel
1 pk tørrgjær

Fyll :
150 g meierismør (romtempetert)
(Evt melange)
1.5 dl melis
3 ss vaniljesukker

Ha det tørre i kjøkkkenmaskin.
Smelt smør.
Varm melk til 37 grader.
Ha det oppi med resten.
Kjør maskin til deigen slipper.
Hev 30 min

Rør sammen smørkremen til en glatt og fin masse.

Kjevle ut i en firkant og smør på fyllet . Du trenger ikke mel til utbaking. Brett ene delen over den andre. Skjær 1 cm brede remser og snurr ved å holde i ene delen og snurre med hånda i andre enden. Tvinn rundt fingeren din. Enden på snurren legges under. (Se bilder) Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut.

Etterhev 45 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i midten i 12 min.

Bilder

Her er ene halvdelen brettet over andre delen.

Dra den litt til så den blir mest mulig jevn.

Del opp i remser.

Snurre og surr rundt fingeren. Enden skal underst. Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut under steking.

Da er det bare å kose seg. Scroll gjerne ned å del oppskriften.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

34 kommentarer

Siste innlegg