Noe så luftig og smakfullt skal du lete lenge etter. Dette er som engledans på tungen. De smelter bokstavelig talt i munnnen.
Vaniljesnurrer
(34 stk. De skal ikke være store)
150 g meierismør (evt melange)
3.5 dl lettmelk
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
11 dl hv.mel
1 pk tørrgjær
Fyll :
150 g meierismør (romtempetert)
(Evt melange)
1.5 dl melis
3 ss vaniljesukker
Ha det tørre i kjøkkkenmaskin.
Smelt smør.
Varm melk til 37 grader.
Ha det oppi med resten.
Kjør maskin til deigen slipper.
Hev 30 min
Rør sammen smørkremen til en glatt og fin masse.
Kjevle ut i en firkant og smør på fyllet . Du trenger ikke mel til utbaking. Brett ene delen over den andre. Skjær 1 cm brede remser og snurr ved å holde i ene delen og snurre med hånda i andre enden. Tvinn rundt fingeren din. Enden på snurren legges under. (Se bilder) Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut.
Etterhev 45 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i midten i 12 min.
Bilder
Her er ene halvdelen brettet over andre delen.
Dra den litt til så den blir mest mulig jevn.
Del opp i remser.
Snurre og surr rundt fingeren. Enden skal underst. Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut under steking.
Da er det bare å kose seg. Scroll gjerne ned å del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Ser helt fantastisk ut!! 🙂
Har virkelig fått ny favoritt kreativemeeg: )
Herlig
Ja Kirsten. Disse er bare så gode 🙂
Så gode de så ut! 🙂
Fristende 😀 Sikler bare jeg ser gjærbakst for tiden xD
Sett igang å bake Statera Marit Ebeltoft: )
De var nydelige elisebr: )
Holder meg unna gjær så ingen gjærbakst på meg på noen mnd 😉
Det som er så godt Statera Marit Ebeltoft: )
Ja er det, men er bare en periode 🙂
Lekkert! Hvor får man tak i det hvite perlesukkeret på toppen?
I sverige Anonym: )
Så bra Statera Marit Ebeltoft: )
Da er de i ovnen 😊 Gleder meg.
Hei, kan man bruke skummet melk?
God søndag
Ska lage disse nå, men skal eg skjærer de fra kort eller lang siden?
Kortsiden Anonym:
Jada Anonym: )
Herlig Anonym: )
Noen som har prøvd å fryse disse? Blir de tørre da?
Blir ikke tørre kine motzfeldt: )
Nå har jeg bakt de her for 4. og siste gang😐
Samme hvordan jeg gjør så renner vaniljesmørkremen ut av snurrene🤔🤡
Har festet skjøtene under snurrene men samme begredelige resultat🤤
Så synd Elisabeth
Hei. Har ikke kjøkkenmaskin. Blir de like gode vist man gjør det for hånd? 😊
Borgny: Det gjør de. Bare vær tålmodig og kan lenge 🙂
Hvordan får du kremen til å være inni snurrene. Når jeg vrir tyter det jo bare ut???
Hmmm… jeg vet ikke hva du gjør galt Anonym:
Hei Tanja! Prøver meg på snurrene, men fyllet bare renner ut. Tvinner jeg de for mye? Er smøret for mykt?
Jeg vet noen sliter med dette Karine og det er ikke så lett å vite dessverre
Hva menes med å feste skjøtene, hvordan gjøres det ?
Sørge for at de limes litt i hverandre Elin Festvåg Eilertsen: ). Stryke med fingeren
Kan man forme disse som kanelsnurrer?🙂
Jada Trine Lise: )