3 cheese nachos med deilig krydring og hjemmelaget tykk salsa

Fredagen er her så da kommer det ett tips fra meg mht krydring av nachos og salsa.

1 pose nachos
Jarlsberg
Mozzarella
Gul/orange cheddar eller ched up
500 g kjøttdeig
1 rød paprika
1 gul paprika
1 liten boks mais
Vårløk etter ønske
2 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
3 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

Stek kjøttdeigen. Hell den så i ett dørslag så den får renne av (så slipper du våt nachos).
Ha bakepapir på en stekeplate. Strø nachos på og deretter ost i mengden du ønsker. Ha på halvparten av kjøttdeigen og halve maisboksen. Legg så ett nytt lag på samme måte.
Paprika og vårløk har du på etter den er stekt.
Stek nachosen midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

 

Mens nachosen steker lager du salsaen.

200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpuré
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag.
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskje.

Sånn

Kjør tomatene i stavmikser. Ha i resten av ingrediensene.

Kutt opp paprika og vårløk. Server straks.
Velbekomme 🙂

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.

Siste innlegg