Sjokoladeis med biter

Dette er en is med skikkelig rik og fyldig sjokoladesmak og kan på ingen måte sammenlignes med butikkjøpt. Dette er bare så mye bedre og i tillegg så er det så fort gjort.

5 eggeplommer
125 g sukker

200 g lys kokesjokolade
200 g mørk kokesjokolade
2 ss kakaopulver

5 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Smelt den lyse sjokoladen i vannbad.
Hakk opp mørk sjokolade i biter
Pisk eggedosis (uten hviter) med 125 gram sukker
Pisk krem med 2 ss sukker.

Sikt kakaoen i den ferdige eggedosisen. Vend forsiktig inn kremen, smeltet sjokolade og halvparten av den mørke sjokoladen.

Ha alt over i en form som kan fryses (feks 1.5 – 2liters form)
Strø over resten av den opphakkede sjokoladen. Sett på lokk. Frys i minst 6 timer.
Velbekomme 🙂

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

16 kommentarer

Siste innlegg