Dette er en is med skikkelig rik og fyldig sjokoladesmak og kan på ingen måte sammenlignes med butikkjøpt. Dette er bare så mye bedre og i tillegg så er det så fort gjort.
5 eggeplommer
125 g sukker
200 g lys kokesjokolade
200 g mørk kokesjokolade
2 ss kakaopulver
5 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Smelt den lyse sjokoladen i vannbad.
Hakk opp mørk sjokolade i biter
Pisk eggedosis (uten hviter) med 125 gram sukker
Pisk krem med 2 ss sukker.
Sikt kakaoen i den ferdige eggedosisen. Vend forsiktig inn kremen, smeltet sjokolade og halvparten av den mørke sjokoladen.
Ha alt over i en form som kan fryses (feks 1.5 – 2liters form)
Strø over resten av den opphakkede sjokoladen. Sett på lokk. Frys i minst 6 timer.
Velbekomme 🙂
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Når skal vaniljesukkeret vendes inn her? 🙂
Dette så jo bare kjempe godt ut 🙂
Takk lisarorvik og gratulerer med avisartikkelen:). Flott!
Enten med kremen eller til slutt med resten Mia: )
Så god og nydelig den så ut! 🙂
Å dette er en is som fint kan bare fryses uten noen ismaskin av noe slag? (mulig tåpelig å dumt spørsmål, men har alltid hørt at man MÅ ha ismaskin for å lage is 🙂
Så helt herlig god ut da !
Takk for deling
Har aldri brukt ismaskin jeg Gina:). Bare gjør som beskrevet. Helt nydelig is 🙂
Anbefales virkelig lisebr: )
Så det skal ikke være det hvite i egget i eggedosisen? Bare det gule?
Kun plommen Ingrid: )
Nam – dette må prøves 😀
Herlig Randi Annette Enge: )
Hvor mange kuler blir d av denne? Om du vet:) Vurderer å dobbleoppskriften:)
Det blir ca 1.5 liter. Har ikke målt i kuler
Har alltid hørt at man må røre rundt i isen innimellom under fryseperioden for at den ikke skal få iskrystaller i seg. Stemmer ikke det her da? Isen ser og høres nydelig ut!
Ikke i mine oppskrifter på is iMarianne Austad Johansen: )