I dag har jeg saumfart nettet etter en god oppskrift på banankake. De fleste var veldig like med noen få variasjoner. Derfor plukket jeg litt fra flere og fikk denne som resultat 😊
Veldig saftig og god, og til en liten langpanne som måler ca 23×27 cm.
200 g mykt smør
2 dl sukker
4 egg
1.5 dl rømme (jeg brukte lettrømme)
5 modne bananer
6 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ss kanel
1 ts Maldonsalt
2 ts natron
200 g mørk kokesjokolade
Jeg brukte kjøkkenmaskin på alt unntatt bananene som jeg moste med gaffel. Sjokoladen kjørte jeg i foodprosessor så den ble finhakket.
Vìsp sammen smør og sukker, tilsett deretter ett og ett egg. Skift til K-spade (deigkrok) og tilsett rømme og deretter alt det tørre unntatt sjokoladen. Kjør maskinen til det blir en jevn røre og hell oppi bananene og sjokoladen. Kjør til alt har blandet seg godt, og putt det i en egnet form. Jeg brukte bakepapir i min for å slippe og vaske opp formen etterpå..
Stekes på nederste rille på 180 g over og undervarme i 35-40 min. Sjekk med bakenål, hvis det ikke sitter fast noe på den er kaka ferdig. La den stå litt i formen så den får satt seg litt, for den er veldig myk og saftig.
Håper det smaker 😊
Hvis du ønsker nye oppskrifter på epost, trykk på linken her:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Jenny
Den så god ut og hørtes god ut da jeg leste oppskriften 🙂 Kanskje jeg må prøve denne.
Ida Caspara: Den kan absolutt anbefales 🙂 Smaker også godt etter å ha ligget i kjøleskapet.
Hvilken form brukte du?
Olga: Jeg brukte liten langpanne, målene står i oppskriften 🙂 Kan også bruke brødform 🙂