Løvetannsirup med lime og cayennepepper

I fjor lagde jeg en løvetannsirup med cognac og sitron. Siden den ble så populær fikk jeg lyst å lage en årets versjon med andre smaker.

Løvetannsirup med lime og cayennepepper  (4 dl mengde)

5 dl løvetannhoder
5 dl vann
5 dl sukker
Saften av 1 lime (3 ss)
En fjerdedels ts cayennepepper  (eller mer om ønskelig)

Plukk løvetannhoder. Skyll de godt i ett dørslag. Om du er redd for småkryp kan du i tillegg legge de i en skål vann med ett par ss eddik eller salt så vil evt kryp legge seg på toppen. Skyll igjen i dørslag.
Ha løvetann hodene i en gryte og dekk med vann. Gi det ett oppkok. Skru ned varmen og la det trekke i 45 min. (Ikke putre/koke).
Sett ett dørslag over en annen gryte og hell blandingen oppi. Sett gryten på komfyren og kok på ganske hard varme i 30 minutter. Ha i lime og cayennepepper og kok 5 min til. Hell over i ren sterilisert beholder med lokk.

Konsistensen skal bli omtrent som akasiehonning  (flytende men ikke like tynn som saft). Den vil også bli tykkere over natten i kjøleskapet.

Denne sirupen kan du bruke feks i marinade (den vil passe i alle mine marinader hvor akasiehonning er brukt så du kan erstatte med denne. Du kan også marinere den rett på kjøtt og bruke den på is, vafler, pannekaker osv.

Lag nok og gi bort eksklusive gaver til jul. Den står seg fint kaldt i kjøleskapet.

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere .

Velbekomme:)

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

3 kommentarer
    1. Heisann!

      Jeg prøver denne oppskriften for første gang, i dag…Men nå lurer jeg på: skal jeg koke med, eller uten lokk??

      På forhånd takk:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg