Da fikk vi prøvd oss på låret fra villsvinet også. Kjøttet blir så utrolig saftig og godt.
1 stk villsvinlår på ca 3 kg med ben.
Rub
8-10 tørket einebær, knust
1 kvist rosmarin, hakket
2 ts Maldonsalt
0.5 ts pepper
2 pk bacon
Bland alt sammen i en morter og knus godt sammen. Pensle låret med olje, f.eks. rapsolje, og gni ruben godt over hele steika. Dekk steika med bacon, fest det med tannpirkere av tre.
I panna/formen med steika
1,5 dl rødvin
0.5 dl vann
3 gulrøtter, i biter
2 rødløk, delt i båter
1 gul løk, delt i båter
6 fedd hvitløk, knust og grovhakket
Ha alt i formen før du legger steika oppå. La stå på 120 g til termometeret viser 65 g. Bruk grillfunksjonen de siste minuttene for å få ordentlig stekt bacon. La så steika hvile, pakket inn i alufolie og håndkle, i ca 30 min.
Kjernetemperaturen er for et villsvin som er trikintestet.
Dersom man ikke er sikker på om det er sendt inn en slik test bør kjøttet fryses på -20 grader i 2 uker og ha en kjernetemperatur på 68 grader etter steking.
Poteter
Ta så det antall poteter du ønsker og kok de halvveis. Hell av vann og legg potetene over i en langpanne, trykk de godt ned. Hell over litt olje og strø over salt og pepper. La stå på 225 g i ca 10 min.
Saus
Ta krafta fra formen som steika har ligget i, spe ut med ca 0,5 dl vann. Ta også den safta som har kommet i alufolien og hell oppi sausen. Smak til med salt og pepper hvis du føler det trengs, og jevn hvis ønskelig.
Da håper jeg det smaker
Jenny
Dette så fantatisk godt ut
Baketerapi: Tusen takk c”,)
Husker du ca hvor lang steketiden ble?
Ca. steketid er altid interessant. Dette for å kunne beregne tiden på annet som skal serveres. Det burde finnes en tabell som forteller litt om steketiden ut fra steketemperaturen.