Noen ganger er reklamen på Facebook til stor inspirasjon og ikke irritasjon 😉
På fredag så jeg en reklame fra Coop hvor de hadde fått konditor Leif Inge Bårdsen, fra bakebloggen Matmonster, sin oppskrift på denne superenkle sjokoladekaka. Jeg brukte bare litt mer sjokolade.
3 romtempererte egg
200 g kokesjokolade
Skill eggene og stivpisk hvitene. Plommene kan du piske lett sammen med en gaffel. Sjokoladen brekkes opp og smeltes i vannbad. Med eggene pleier jeg å ta et og et egg og slippe hviten i et glass før jeg putter det i bollen. På den måten kan jeg sjekke at det ikke følger med noe plomme eller skall.
Sjokoladen har jeg i en glassbolle som jeg setter i varmt vann i vasken. Pass på at det ikke kommer noe vann i bollen.
Når hvitene er stivpisket og sjokoladen smeltet, kan du blande eggeplommene i sjokoladen og blande godt. Så tar du 1/3 av hviten og pisker inn i blandingen. Deretter skal resten av hviten vendes inn i sjokoladeblandingen. Så heller du alt i en 15 cm form. Jeg hadde bare en ugleform i silikon tilgjengelig nå… (Anbefales ikke helt)
Stekes midt i ovnen på 170 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenål om den er ferdigstekt.
Så er det bare å drysse melis over hvis du vil og servere. Smaker ekstra godt med litt krem ved siden av 😊
Her finner du originaloppskriften: https://coop.no/coop-prix/kos/articles/verdens-enkleste-sjokoladekaker/?utm_source=facebook&utm_medium=content
Så god den så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk 🙂