Ovnsomeletter er kjærkomne. De passer seg selv og man kan bruke rester og mat som er på vei til å gå ut på dato. Man kan i praksis tilsette det man vil.
Dette brukte jeg idag.
Til 4 personer
6 poteter (amadine)
6 egg
6 ss fløte, melk eller vann
200 g bacon (Eller mer/mindre)
1 løk
6 stilker vårløk
Ost etter mengde og eget ønske
Salt og pepper
Stek baconet og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp opp i mindre biter.
Spar stekefettet.
Smør en ildfast form (20×30) med baconfett. Skjær opp potetene i veldig tynne skiver. Legg de side om side i bunnen og pensle over med baconfett. Ha i de andre potetskivene litt tilfeldig utover første laget og pensle med baconfett. Strø forsiktig over med salt og pepper.Kutt opp løk og spre over.
Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 g nederst i ovnen i først 20 minutter. Mens potetene steker kutt opp vårløk og visp sammen egg med væske. Tilsett 0.5 ts salt og 0.5-1 ts pepper i eggeblandingen.Rasp så osten.
Etter 20 minutter taes formen ut av ovnen. Ha i eggeblandingen og dryss over bacon, vårløk og ost.
Sett formen tilbake i ovnen og stek 25 min til.
Spander gjerne ett persilledryss til slutt.
Jeg serverte med en enkel salat og ristet grovt brød.
Velbekomme 🙂
Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/