Oppskriften på paibunnen fant jeg inne på frutimian sin side. Jeg doblet den slik at jeg hadde nok til 2 paier.
Paibunn
350 g hvetemel
2 ts Maldonsalt
250 g smør, delt i terninger
8 ts kaldt vann
Ha mel og salt i en foodprosessor, og tilsett smøret. La det blandes godt sammen. Ha så i vannet og kjør til du får det jevnt fordelt. Prøv å ikke kjøre maskinen mer enn du må. Jo mindre deigen jobbes med jo bedre er det.
La deigen hvile i kjøleskapet i 30 min pakket inn i plastfolie.
Når den skal kjevles ut bør du ha plastfolie over og under deigen. Kjevle den til passe tykkelse og legg den over en smurt paiform, ca 24 cm. Trykk den godt, men forsiktig, langs hele kanten. La den gjerne gå litt over kanten. Prikk bunnen.
Hvis du vil forsteke bunnen, må du fylle den med tørkede erter og la den stå på 200 g, nederst i ovnen i 10-15 min.
Hvis du ikke forsteker bunnen, la den stå i ca 20 min i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
Egg- og baconfyll
4 egg
2 dl fløte
2 stilker vårløk
1 ts pepper
Ca 150 g bacon
Ca 100 g revet ost (Norvegia/Jarlsberg)
Sprøstekt baconet og knus det/klipp opp i små biter.
Visp sammen egg og fløte, tilsett finhakket vårløk og pepper.
Dekk paibunnen med revet ost og hell eggeblandingen over. Dryss bacon over og sett inn nederst i ovnen på 200 g. La stå i ca 30 min. La den hvile 5 min etter steking så den får satt seg litt.
Serveres med en god salat.
Håper det smaker 😊
Jenny
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hei!
Jeg vil teste denne oppskriften, men har ikke fløte, jeg har litt melk og vann. Jeg har heller ikke vårløk, men jeg har rødløk. Går det an å bytte ut med dette?
Også er det formen, har en liten ildfast form, og en springform, men ikke paiform.