Igår fikk jeg gjester til lunsjtid og da syns jeg det passer fint med pastasalater nå sommerstid.
Reker er jo en viktig del av sommermaten så så valgte jeg å kombinere dette til en deilig lunsjrett.
Kremet pastasalat med reker
(4 store eller 6 litt mindre porsjoner)
Denne bør lages samme dag som den skal serveres.
1 liter tørr pasta (skruer)
1 liter reker (målt med skall på)
3 stilker vårløk
En neve oppklipt gressløk
2 never sukkererter
12 små tomater (mine er hjemnedyrket derav ekstra små)
1 sitron
Kruspersille til pynt
Dressingen
1 pose majones
1 boks seterrømme
5 ts saft av sitron
1 ts salt
1 ts pepper
Kok pasta etter pakkens anvisning. Avkjøl helt.
Tin rekene og rense de.
Klipp opp gressløk og vårløk.
Del sitronen i båter eller skiver.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Bland sammen pastaen, vårløk og gressløk og halvparten av rekene.
Ha i serveringsskåler. Pynt med resten av rekene, sukkerertene, tomatene og sitronbåtene. Klipp over kruspersille til slutt.
Server med fekd godt brød, baguetter, ciabatta osv.
Sett frem salt og pepper til serveringen
Tips: For ett kick i maten smak til med 1-2 ts sambal oelek( chilipaste) og/eller 1-2 fedd hvitløk.
Velbekomme:)
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/