Kringler med stjerneanis

Høsten har kommet og regnet trommer mot ruta, men hva gjør vel det når en himmelsk lukt sprer seg i hele huset ?

Denne deigen er like god å jobbe med som de fleste av deigene mine og det er ikke behov for mel til utbaking 🙂

Dagens bakst er oppgitt i dl siden batteriene til vekten var oppbrukt.

Kringler med  stjerneanis (30 stk)

2 – 2.2 liter hvetemel
150 g smør eller margarin
2 dl sukker
7 dl lettmelk
4 strøkne ts malt stjerneanis
1 strøken ts salt.
1 pose tørrgjær eller 1 pk fersk
1 egg (pensling) eller melk

Ha alt det tørre i en bakebolle. Hold igjen litt av melet foreløpig. Deigen skal bli smidig men det skal ikke feste seg på fingrene når du tar på den.
Varm opp melken til den blir lunken. Ha melken i bakebollen og sett igang maskinen. Skjær opp terninger av romtemperert smør og ha i litt og litt mens maskinen går. La deigen elte på middels hastighet i 7-8 minutter. Kjenn på deigen om den trenger mer mel som beskrevet ovenfor.

Tips: Har du ikke kjøkkenmaskin så smelt smøret og ha i melken til dette blir lunkent og ha i bollen.

La deigen heve under klede i 45-60 minutter til dobbelt størrelse.
Del i 30 emner. Trill ut hvert emne til en lang remse på tykkelse med en litt tykk finger. Dra hver ende mot midten og fest med å trykke litt på skjøten.
La disse etterheve på stekebrett i 30-45 minutter. Pensle til slutt kringlene med romtemperert egg eller melk.
Settes midt i i forvarmet ovn på over og undervarme på 225 grader.
Stek til de blir gylne i 10 – 12 minutter (Jeg stekte i 10 minutter)
Ta ut kringlene og legg de over på en rist mens de avkjøles.

Del i to og spis med kun smør eller smør og brunost. Dette er nydelig med en kopp te til.
Disse er fine å fryse og blir som ferske når man varmer de opp på svak varme.

Info: Malt stjerneanis selges på de fleste butikker i små poser der krydderet står.
Stjerneanis gir ett hint i smak og lukt av lakris.

Velbekomme 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer

Siste innlegg