Himmelsk eplekake i langpanne

Jeg laget en rund kake som jeg kalte himmelsk eplekake. Siden den ble så populær og eplekake er genial å fryse så har jeg gjort om på målene slik at den skal passe i en langpanne ( den svarte som fyller hele ovnen).
Benytt sjansen nå som vi har gode norske epler og bevar smaken gjennom hele vinteren ved å ta opp en bit med eplekake når du skal kose deg litt ekstra.

Himmelsk eplekake i langpanne

300 g smør
6 dl sukker
8 egg
3 dl solsikkeolje
3 dl fløte
9 dl hvetemel
6 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler
12-15 epler etter størrelse (med skall)
1.5 dl sukker
6 ts kanel
Perlesukker til pynt (svensk type)

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør).
Hell røren i.

Skjær eplene i tynne båter. Ha 6 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.

Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.

Oppbevarer du kaken i kjøleskap i tett boks holder den seg saftig i dagevis.

Velbekomme

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

15 kommentarer

Siste innlegg