Kremet spinatsuppe

Jeg har en kamerat som er så glad i spinatsuppe. Det er dog posen fra butikken han bruker. Siden jeg har lært han noen middagsretter fra bunn tenkte jeg at da skal han også få se hvor lett det er å lage spinatsuppe fra bunnen og hvor mye bedre det smaker. Han ønsker heldigvis ikke å kjøpe posen lenger nå.

Kremet spinatsuppe 7 dl

70 g bladspinat
2 ss smør
2-3 strøkne ss hvetemel
5 dl kraft eller 5 dl vann + grønnsaksbuljong
1.5 dl fløte
0.5 ts saft av sitron
1.5 ts salt (Eller etter ønske)
0.5 ts pepper
0.25 ts malt muskat

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en gryte. Skru ned på halv varme. Ha i spinaten. Surr dette mens du vender iblant i 3-4 minutter.
Bruk så stavmikser og miks til en finmost masse. Rør inn melet. Hell umiddelbart i vann og fløte. Ha i smakstilsetningene. La suppen få ett oppkok og la putre i 7-10 minutter.

Server gjerne med hardkokt egg og/eller krutonger.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer

Siste innlegg