Hjortebiff med saltbakte frityrpoteter, soppsaus og asparges

Jeg har lenge ønsket å prøve å fritere poteter som allerede er bakt så når vi skulle lukse oss med hjortebiff så bestemte jeg meg for å bruke litt tid ekstra og servere det. Det angrer jeg ikke på for det er de beste potetene jeg har smakt innenfor fritert/stekt sjanger. Skallet ble skikkelig crunchy, overflatene ble sprø og samtidig hadde de silkemyk konsistens inni.

Start først med potetene
Du trenger en halv til en hel stor bakepotet per person alt etter hvor små/storspist dere er og hva dere ellers har til.

Sett ovnen på 250 grader. Dekk en form med grovsalt ment for mat. Legg potetene oppå saltet. Strø litt salt oppå. La de stå i ovnen i 1 time og 45 minutter. Rull litt rundt på de i blant mht saltet.
Ta de så ut av ovnen og la de avkjøle seg helt. Dette tar ett par timer så har du det travelt kan du fint bake de dagen før.
Når potetene er helt avkjølt så børst av overflødig salt. Del de i to og del så videre i båter. Jeg erfarte at ved å skjære fra skallsiden så ble det pene båter. Først prøvde jeg fra andre siden men da falt de fra hverandre.
Ha olje i en stekepanne (solsikke eller rasp). Sett på max varme.  Legg potetbåtene i panna. Stek de på max varme i 1.5 – 2 minutter  på hver side til de er gylne. Legg de over på ett dobbelt kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje ett par minutter før servering.

Soppsaus

250 sopp (champinjon)
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 ss worchestersaus eller HP saus
1 ts Dijon sennep
1 liten ts salt
1 liten ts pepper
(Evt 2 ts maisenna)

Sviss soppen lett i panna med 2 ts smør 1-2 minutter. Ha soppen i en liten gryte. Hell over fløten og ha i smakstilsetningene. La det småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Ha så i creme fraiche og rør inn. Hvis du ikke syns den er tykk nok nå kan du ha 2 ts maisenna i en kopp med 2 ss vann og røre sammen. Ha innholdet i gryta og la det få ett oppkok.

Hjortebiffen

Smelt smør og evt også litt olje i en stekepanne. Når smøret ligger brunt og stille så legg i biffen. Hvis du har en kvist timian kan du også legge i den. Stek til det begynner å piple væske på toppen. Snu så biffen og stek like lenge. Legg så biffen over på feks en tallerken, gi den ett lett dryss salt og pepper og la hvile i 5-10 minutter.

Aspargesen
Smelt smør i en stekepanne. Legg i aspargesen som du har knekt der den knekkes naturlig. Skru ned på halv varme og stek de i ca 2 minutter mens du vender de rundt i pannen.
Jeg beregner 4-6 pr pers litt etter størrelse på de.

Velbekomme 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg