Mektig sjokoladekake med oboykrem

Minsta mi er glad i sjokolade og oboy og ønsket at jeg skulle en kake i den gata, så da var det bare å sette igang og smake til.  Denne er mektig med overflod av alt som er godt 😉

Stor langpanne

Bunn
6 egg
3 dl melis
2 dl sukker
500 g smør
6 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 ss bakekakao
3 dl kefir
8 dl hvetemel

Smelt smøret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha så i det avkjølte  smøret, kefir og alt det tørre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smøres) . Sett i oppvarmet ovn på 180 grader nederst i 25- 30 min.
La kaken bli lunken før du har på glasuren.

Oboykrem
600-650 g melis
12 ss smelta smør
15 ss melk
5 ss oboy
2 ts vaniljesukker.

Smelt smøret.  Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen eller bruk kjøkkenmaskin med visp. Når den er myk og glatt så bre utover kaken. Pynt med der du vil.

Oppbevares i tett boks. Fin å fryse.

Velbekomme 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Siste innlegg