Jeg elsker middager som omtrent lager seg selv. Da får man tid til å feks både hjelpe med lekser og rydde litt på kjøkkenet i mellomtiden, eller rett og slett ta en strekk på sofaen.
Ingredienser
Koteletter (Jeg beregner en til hver)
Ris
1 blomkål
En halv løk
2 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1-2 ts sambal oelek ( sterkt så smak til)
Om ønskelig et dryss persille eller annet grønt
Fremgangsmåte
Ha ett lett dryss salt og pepper på kotelettene på hver side. Smelt 2 ss smør i en stekepanne med høye kanter. Stek kotelettene på hver side i ca 20-30 sekund på hver side. Skru ned platen (4 av 9 på min ovn) og ha i vann, fløte, creme fraiche og sambal oelek. Legg på lokk. Har du ikke lokk kan du bruke aluminiumsfolie.
Skjær opp løk og press eller hakk hvitløken. Ha dette i med resten. La dette småputre en time under lokk. Snu kotelettene et par ganger underveis.
Etter en time så ta av lokket slik at sausen får tyknet. La det putre videre i 30 minutter. Kok blomkålbuketter noen minutter til de er møre. Hell av vannet og sett til side. Kok ris etter pakkens anvisning. Like før servering legg blomkålbuketter i stekepannen med et lett dryss persille.
Hva er Sambal oelek? Det er en chilipaste som selges i de aller fleste matvarebutikker. Du finner det lille glasset der det står soyasaus og slikt.
Håper det smaker 🙂
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
er de samme hvilke koteletter man bruker?
Hvorfor ikke bruke fersk chilli i stede?
Det kan du om du vil Kristin: )
Det er det ina: )
Noen triks hvis sausen skiller seg? 🤤
Min skilte seg også. Fisket ut kotelettene og helte all sausen i en bolle og tok det med stavmikser. La alt tilbake og koker opp på nytt. Måtte også ha 4 ss chilipaste for å få litt sting.
Kan man gjøre det samme i langpanne?
Jeg gjør det samme i langpanne,går fint det også 👌
Hvor mange grader bruker du når du har det i lang panne?
Søk opp mine møre koteletter så finner du fremgangsmåte 🙂
Spennende jeg liker slike oppskrifter som kan stå å godgjøre seg selv en stund. Tester denne nå og det lukter deilig. Om under en halv time skal maten nytes. Kom gjerne mer flere slike retter.
Håper det faller i smak 🙂
Dette tenkte eg å prøve i dag😊 Skal lage 8 koteletter, må eg ha mer fløte og creme fraiche då? Tenkte å ta det i langpanne siden det blir for mye i steikepanna, har du erfari g med det?
Denne er under produksjon nå. Det blir uten sambal olek, men tror det går greit. Lukter godt og det gledes til middag i dag 🙂
Håper du blir fornøyd 😊
Hei går det fint å bruke kikoman? Jeg syns denne retten hørtes god ut å tenke å prøve den en dag.
Er ikke dette Ellinors koteletter? Bare med blomkål?