Saftig kringle med rosiner og glasur

Det gikk man på en sukkersmell midt i uka gitt ;). Jeg elsker å drive med gjærbakst og jeg ELSKER også å spise den, haha.

Som 90 % av mine deiger er også denne nydelig å jobbe med og uten mel til utbaking 🙂

Her kommer oppskriften

Ingredienser
11 dl hvetemel
3.5 dl melk
1.5 dl sukker
150 g smør (Eller margarin)
1 pose tørrgjær eller en fersk
2 ts kardemomme ( kan sløyfes om du ikke liker det)

Fyll
3 ss kanel
2 ss sukker
1.5 dl rosiner
2 ts vaniljesukker (Kan sløyfes)

Glasur
2 dl melis
10-12 teskjeer med sitronsaft eller vann

Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret i en gryte. Når det er smeltet dra gryten til side og ha i melken. Kjenn med fingeren om det er fingervarmt noe det sannsynligvis er. Ha det over i bakebollen. Elt sammen med  hendene eller kjøkkenmaskin.
Legg et klede over og la det heve på et lunt og varmt sted i 45 minutter.

Ha rosiner i en kopp og ha på vaniljesukker og dekk med vann.

Ta deigen ut av bollen. Hell av vannet på rosinene (skvis litt) og arbeide de inn i deigen.

Kjevle ut deigen slik

Smør på snøremykt smør og strø over sukker og kanel. Rull sammen til en pølse og legg skjøten ned. Dra litt i den så den blir noe lenger og like tykk over alt. Legg over på plate med bakepapir. Klipp hakk 2/3 ned i deigen med ca 1 cm mellomrom. Dra hver flik annenhver gang til hver sin side

Sett til heving et lunt sted i 45 minutter. Pensle så med et romtemperert egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 g midt i 18-20 min. Kjenn gjerne etter om deigen er stekt med en kniv eller lignende egnet for formålet. Dra den så over på rist. La den avkjøle før du har på glasuren.

Tips: jeg bruker en tynn bøybar skjæreplate når kringlen skal over på fat. Jeg dytter den forsiktig under kringla og legger den forsiktig over.

Velbekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg