Pommes Anna

 

Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smør
Salt
Pepper
Timian (Kan sløyfes)

Skrell poteter. Del eller skjær de i ca 2 mm tynne skiver. 
Legg potetene i en bolle vann. (For å dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene på ett rent kjøkkenklede. Legg ett nytt rent over så de tørker.
Smelt smøret. Legg potetskivene på bakepapir og smør på smør på begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad på nederste rille for å bli fornøyd med konsistensen.

Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg