(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smør
Salt
Pepper
Timian (Kan sløyfes)
Skrell poteter. Del eller skjær de i ca 2 mm tynne skiver.
Legg potetene i en bolle vann. (For å dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene på ett rent kjøkkenklede. Legg ett nytt rent over så de tørker.
Smelt smøret. Legg potetskivene på bakepapir og smør på smør på begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.
Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad på nederste rille for å bli fornøyd med konsistensen.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/