Overload strawberry cheesecake

Når de norske jordbærene kommer er jeg i himmelen. Fristelsen ble for stor til å ikke lage en ostekake smekkfull av jordbær.

Ingredienser

Bunn:
200 g safarikjeks
4-5 ss soft smør
(Dette gir myk bunn. Om du ønsker hard bunn kan du bruke margarin isteden)

Ostekremen
3 dl kremfløte
100 g philadelpia
125 g mandarin kremost
3 dl seterrømme
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 ss saft av sitron
1 pk jordbærgele (pulver)
2.5 dl vann

Topping

2 kurver jordbær
1 pk jordbærgele (pulver)
1 ts saft av sitron
5 dl vann

100 g philadelfia kremost
1 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts saft av sitron

Slik gjør du

Bunn
Knus kjeksene enten i en maskin eller  i en pose som du kjevler over med kjeksen inni. Rør inn smøret. Sett en kakeform rett på ett kakefat uten bunnen. Trykk kjeksbunnen helt ut i kantene så det ikke blir noen glippe.
Sett fatet til side.

Ostekremen.

Ha 2.5 dl vann i en gryte og kok opp. Dra til side og visp inn gelepulveret. La dette avkjøle helt men ikke la det stivne.
Pisk kremfløten med melisen. Ha oppi ostene. Pisk dette lett. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen. Dette er nå ganske flytende. La ostekremen stå å stivne i bollen litt i 30 minutter. Ha så kremen oppå kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet. La det stå slik i minimum 3 timer.

Når den har stått minimum 3 timer så lager du toppingen.

Topping.
Kok opp 5 dl vann (ja 5, ikke 2.5). Rør inn gelepulveret.  La dette bl
Rens jordbærene og del de i to. Spar gjerne 3-5 jordbær til å ha på toppen til slutt.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Fyll opp med jordbærene. Hell så over den avkjølte geleen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la dette stivne i 4-6 timer.

Visp sammen kremfløte og sukker så det blir krem. Ha i resten og pisk lett. Ha innholdet i en kakesprøyte.
Ta så kaken ut av kjøleskapet. Bruk en varm kniv (skyller den i varmt vann) og dra langs kanten. Løsne så formen forsiktig. Lag dotter av ostekremen og pynt med bær.

Velbekomme

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg