Min hemmelige sjokoladekake

Denne har jeg inntil nå holdt hemmelig. Dette er en kake for de virkelig hengivne sjokoladeelskere – jeg skal love deg at her får du nok av det :).
Denne er så søt, mektig og kakoririk at et lite stykke vil være nok for de fleste.

Beklager for mørke bilder i innlegget.

Min hemmelige sjokoladekake
(26 cm form)

Bunn :
5 egg
4 dl sukker
1.5 dl potetmel
1.5 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
1 dl melk (dynking til bunnen )

Lag eggedosis av egg og sukker. Ha så i eddik og vann
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.
Avkjøles helt på rist i formen.

Fyll inni kaken
8 safarikjeks
2 never salte peanøtter

6 dl kremfløte
400 g lys kokesjokolade
4 egg
4 ss sukker
2 ss kakao
2 ss vaniljesukker( strøkne)

Slik gjør du
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.
Pisk krem av fløte og 2 ss sukker og 2 ss vaniljesukker.  Pisk eggedosis av 2 ss  sukker og 4 egg til en  eggedosis. Ha eggedosisen i kremen sammen med helt  avkjølt sjokolade. Pisk lett så alt blander seg godt.
Sett dette i kjøleskapet og la den stå minimum 20 minutter.

Del den avkjølte kaken i to. Legg den minst pene delen med stekesiden ned. Dynk den med 1 dl melk.
Knus 4 safarikjeks i litt grove biter og strø oppå med 1 neve peanøtter. Ha så på 2/3 av fyllet. Strø så 4 nye knuste kjeks og peanøtter oppå der igjen.

Legg den andre bunnen oppå. Smør på resten av fyllet oppå. Du kan ha på kantene rundt også om du vil men jeg gjør vanligvis ikke det.

Topping
100 g mørk kokesjokolade
4 safarikjeks
1 neve peanøtter
Knus safarikjeks og strø oppå toppen sammen med peanøtter. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl den helt. Risle den som du vil oppå og ned langs kanter med en teskje. Sett den i kjøleskapet.
Kaken er ekstra god og saftig etter en natt i kjøleskapet.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg