Knasende sprø havreflarn

Reklame |

Havreflarn er for meg et must til jul. Knallgodt til kaffen og godt likt av barn. Havreflarn er egentlig like godt hele året.
Jeg har prøvd noen oppskrifter men syns enten de er for søte eller for lite søte. Derfor har jeg målt opp utfra hvordan jeg selv liker de.

(30-40 stk etter størrelse)

2 egg
2.5 dl sukker
150 g smør eller margarin
5 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver

Smelt smøret og la det avkjøle.
Pisk egg og sukker til eggedosis (dette tar 7-10minutter i kjøkkenmaskin).
Tilsett resten av ingrediensene og smøret og rør inn med en sleiv.
Bruk en barneskje eller to teskjeer på å sette hvert flarn.  Jeg setter 16 på hvert brett.  Bare sett de “i en haug” uten å presse. De vil flyte ut naturlig i ovnen.
Stek i forvarmet ovn på 200 g midt i i 10-15 minutter. (Jeg steker i 12 min i min). De er klare når de har begynt å bli brun i kantene rundt.
De er litt myke når de taes ut men dra de rett over på rist til avkjøling så stivner de og blir sprø og knasende.

Du oppbevarer havreflarnene i tett tørr boks.
Velbekomme:)

Trykk på bildet for informasjon om Electrolux sin håndmixer

Electrolux

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg