Tiden er innimellom for kort til å bruke den på å heve bakst på ordinær måte. Idag har jeg slumpet sammen denne oppskriften som jeg gjerne vil dele med dere
Hevefrie ostehorn (16 stk)
1.2 kg pizzamel (Tipo 0 mel)
6 dl kefir ( kan erstattes med 6 dl lettrømme om man ønsker)
150 g smør eller margarin
1 dl vann
1 pk gjær
2 ts natron
2 ts salt
1 ss sukker
Ost etter ønske
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Ha i kefir og vann og rør rundt til det er ca 38 grader. Ha dette i bakebollen. Elt deigen godt. Ta deigen ut på benken ( ikke bruk ekstra mel til dette). Del i to. Kjevle i rundinger. Del i åtte. Rull fra den brede siden mot spissen. Legg på ost og evt valmuefrø. Sett begge brettene samtidig inn i KALD ovn. Skru på VARMLUFT og 200 grader. Stekes i 20 min. Legges på rist.
Tips: du kan fylle horna om du ønsker med feks ost og skinke, pizzafyll, taco fyll, cheddar og salami osv.
Frys ned det du ikke skal spise samme dag
Lykke til.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det er sååå godt <3
Hva skal en med gjær når de er hevefrie?
De settes inn i kald ovn Line:
For en bra oppskrift!Så lettvint og kjapt!Og så vellykket og gode de ble☺️takk for oppskrift☺️
Så herlig å høre Mai Britt Lynnebakken: )
Hvis man ikke har varmluft hvordan gjør man det da?:)
Ranni: Bare å bruke vanlig over og undervarme 🙂 Jeg pleier bare å bruke det.
Ka gjør man om man ikke har natron? Kan man bruke bakepulver?
Renathe: Det vil ikke bli like bra resultat. Da bør du heller gå for de med gjør som skal heves 🙂