“Kan du ikke lage noe godt til søndagslunsjen mamma”? Jeg er igrunn ikke så vond å be. Jeg liker å strekke meg langt for at “flokken min” (familien) skal ha det bra.
Idag slumpet jeg til (måler all slumping) å lage en loff som jeg tror jeg kommer til å være evig trofast mot framover. Jakten på den perfekte loffen er nå forbi og det med ingredienser jeg stort sett alltid har i hus. Det er litt lykke.
Luftig loff med sprø skorpe
2 stk store
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør eller margarin
1 egg
2 ts salt
1 pose gjær
Ha alt det tørre og egg i en bakebolle. Hell i fingetvarmt vann. Sett igang kjøkkenmaskinen. Del opp smøret i terninger. Slipp de opp i maskina en etter en. Elt på middels hastighet i 5 min til deigen slipper kantene.
Sett deigen ett lunt sted til heving i 30 minutter.
Smør to brødformer.
Legg deigen på benken og del i to deler.
Ha hver del i hver sin brødform.
Fyll opp kjøkkenvasken med varmt vann (så varmt det blir fra springen). Sett en rist oppå og sett brødene der. Legg ett klede oppå.
La brødene etterheve en time.
Se så mye de har vokst.
Sett ovnen på 275 grader. Ja, det stemmer -275 grader. Brødene skal aller først få ett lite sjokk. Sett en form med vann nederst.
Pensle brødene med varmt vann og ha på valmuefrø. Skjær noen tverrgående snitt med skarp kniv.
Sett de inn på nederste rille i ovnen. Etter 5 minutter skrur du ned temperatur til 210 grader. Stek videre i 30 minutter.
Hvelv de ut på rist. La de avkjøle før du skjærer i de.
Nyt!
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)
Takk 🙂 lisarorvik: ). Skal kikke innom
Må man bruke kjøkken maskin ?? (Har ikke det) 😩
Nei Charlotte men du må kna den skikkelig om den skal bli luftig. Jeg var uten i 15 år og bakte masse likevel ??
Har kombidampovnen å den har ikkje temp høyere enn 230gr…..korleis gjer eg det då??😳😳
Da bille jeg prøvd å ha den 7-8 min først på det Marianne E. Slettebakk: ). Lykke til
Hellu 🙂 disse har jeg bakt 2 ganger nå og er kjempefornøyd 🙂 Takk for en vellykket oppskrift ☺👍👍
Så kjekt å høre Monica:)). Jeg er selv veldig fornøyd med den
Kan man bruke fersk gjær?:)
Hei. Jeg gjorde akkurat som det sto i oppskriften, men det ble bare deig nederst. Di ble ikke stekt 😏
Da trenger den nok 5 -10 min ekstra i din ovn Barbro:). Dette kan variere litt
Jada Rikke:
Knallgode! Også så luftige da👍🏻 Denne oppskriften skal garantert tas vare på😉
Herlig å hørr Anne May: )
Heia.
Har veldig lyst å prøve denne oppskrifta. men skjønner ikke helt hvor lenge den skal stå i ovnen på 275 grader?
Når du tar den nederst regner eg med at du tar ut den forma du har nederst me vann i ?
Forstod alt utenom det i bunn med steking osv.
5 min på 275 og så skrur du ned Anitra: ). La loffen stå i ovnen hele tiden. Vannet skal stå i bunnen hele tiden
Flotteste loff jeg noen gang har laget 😄
Så koselig å høre Marie Bruun: )
Hvor mye rommer brødformene du bruker til loffen? 😊
Det er 1.5 l former Annette Pettersen: )
Hvordan er disse å heve over natta i form?
Tenkte å lage fersk loff til 17.Maifrokosten i morgen men rekker ikke å gjøre alt på morgenen.
Går kanskje greit om jeg halverer gjæren og setter de i kjøleskap med kjøkkenhåndkle over. Bør de være pakket i plast i tillegg for ikke å bli tørre?
Så denne litt for sent Morten: /. Beklager
Dette er verdens beste oppskrift på loff
må jeg kutte smøret i terninger eller kan jeg smelte det ??????:)
heidi merete ottesen: Du kan smelte det, men det er visst bedre å elte det inn i terninger.
Må jeg ha smøret i terninger eller kan jeg smelte det ? 🙂
Du kan smelte Heidi: )
Lager brøda i dag å di ser kjempegod ut. Glede oss
Så kjekt å høre Anonym: )
Jeg har bare en brødform 🙁 hvordan kan jeg løse det da mtp at de skal etterheve i hver sin form?
Kan dette kaldheves?
Nå gleder jeg meg til loff som nattmat😊
Hvordan er det best å fryse de hvis en lager noen stk av gangen? ????
Heisann. Hva gjør jeg når min stekeovn ikke går lenger en til 250 grader 🙈?
Lær den stå 7 min på 250
Går det greit å fryse de? Oppskjært eller hel?
Den loffen må jeg prøve, den ser fantastisk ut😊👍jeg har nettopp fått dampovn, da trenger jeg vel ikke den forma med vann i bunnen?😊
Er det varmluft eller vanlig steking?
Steker du disse på varmluft eller over og undervarme