Baileys-karameller (mikroovn)

Reklame |

Disse må du bare prøve om du liker både baileys og karameller

2 dl kremfløte
1 dl baileys
50 g smør
1 dl lys sirup
3 dl sukker
En klype salt
Ha alt i en ildfast form. Du trenger ikke røre rundt. Sett den i micro (under micro lokk om du har) i 5 minutter på 650 vatt. Skru så ned til 350 watt og la den stå på det i 30 minutter. Mine var nå klar. Det er lurt å ta dråpetesten uansett. Ha litt karamell i kaldt vann og ta opp massen og se om du kan forme til en liten kule.
Slik:
Kan du ikke forme en slik kule så kjør noen minutter til i micro og prøv igjen

Hell i smurt ildfast form og sett kaldt.

Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125.

Trenger du sukkertermometer? Trykk på bildet under her så ser du en versjon som er enkelt å bruke. Det kan også brukes som steketermometer.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

33 kommentarer

Siste innlegg