Det er så herlig når norske epler er i sesong enten man har i hagen selv eller må kjøpe. I vår hage var det tomt nå men da er det bare å ta en tur på butikken.
Eplemuffins med smuldrestrø
20-21 store
200 gram smør
8 dl mel
4 dl melk
1 ss sitronsaft
4 egg
3 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
Smelt smør og tilsett melk og sitronsaft.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett så smørblandingen. Ha i det tørre. Visp forsiktig inn.
Eplefyll:
10 epler
50 g smør
1.5 dl sukker
3 ss kanel
Fjern kjernehus. Jeg skreller ikke eplene men det er ditt valg. Å la barna hjelpe til med dette er fin lærdom og veldig koselig. Skjær tynne fine skiver.
Smelt 50 g smør i stekepannen. Ha i eple skivene, sukker og kanel. Vend om til eplene blir lett karamellisert. Sett til side og avkjøl.
Legg til side 1-2 eple skiver til pynt.
Ha resten i bollen med deigen. Vend godt om.
Lag smuldrestrø:
150 g kaldt smør
4 dl havregryn
2 dl mel
2 dl sukker
Ha det tørre i en bolle. Del smør i terninger. Ha i terningene og bruk hendene på å samle deigen godt sammen.
Fordel eple blandingen i muffins former. Fyll opp ca 2/3 av formen. Legg på ca 1-2 ss smuldrestrø. Pynt med eplebåter du la til side.
Stek i forvarmet ovn i midten på 175 grader i 23 minutter. Har du mindre formet kan du sjekke allerede etter 13-15 minutter ved å stikke inn trepinne. Om det ikke feirer seg deig til pinnen så er de klar. Avkjøl på rist. Pynt med perlesukker om ønskelig.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Disse så kjempegode utTanja. Disse skal bakes til søndagskosen. Når de har vært frosne, bør de varmes litt eller bare tine på kjøkkenbenken?
Kan gjøre begge deler Turid Hauger: )