Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremfløte
3 ss natreen strø
5 eggeplommer
5 ss natreen
10 ss ferdig kald kaffe
30 dråper mandelessens

Pisk krem av fløte og 3 ss natreen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med kaffe og essens.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rør i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    1. Hei. Har så lyst å lage denne, men jeg skjønner ikke oppskriften helt. I ingredienslisten står det 3 ss natreen strø pluss 5 ss natreen. I fremgangsmåten står det “pisk krem av fløte og 3 ss natreen og
      Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.” Får ikke dette til å stemme helt? Håper du kan hjelpe.

    2. Oh, ser at du ikke fått svar! Vi kan begynne med å si at man blander til to ulike rører, den ene 6 dl kremfløte + 3 ss Natreen strø som piskes, og den andre røren er 5 eggeplommer + 5 ss Natreen strø (6 ss er visstnok skrivefeil i teksten) som piskes. Når begge rørene er ferdigpisket, vendes forsiktig eggedosis-røren inn i den piskede kremen tilsammen med smakstilsetningen av 10 ss kald kaffe og 30 dråper mandelessens (smak deg frem til hvor sterk du ønsker det). Hell is-smeten i en boks og sett inn i fryseren. Du kan røre rundt i smeten hver 30. minutt. de første timene. Isen er helt ferdig etter ca 6 timer. Håper det kunne være til hjelp så du får lage isen!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg