Hver sommer kommer de og er til stor irritasjon for mange. Idag hadde de kommet her og da ble jeg kjempeglad. Istedenfor å irritere seg over de kan man jo spise de feks som sirup
Løvetannsirup med cognac og sitron
5 dl løvetann hoder
5 dl vann
5 dl sukker
2 ss sitron
2 ss cognac
Plukk 5 dl med løvetannhoder. Skyll disse godt i ett dørslag.
Ha det over i en gryte med 5 dl vann. Kok opp under omrøring. La de trekke i 45 min. Ikke koke for da forsvinner næringsstoffene.
Tøm de i ett dørslag med gryte under. Press godt ut saften. Sett gryten med væsken tilbake på ovnen og ha i sukker. La dette koke på 6 av 9 i 20 min. Ha i cognac og sitron.
La det koke 10 min til. Hell det over på sterilt glass. Avkjøles før du har på lokk. Oppbevar mørkt og kaldt.
Tips: om du ikke liker ettersmak av cognac kan du droppe den.
Løvetannsirup er godt på feks is, vafler, pannekaker og til vilt.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette må prøves
Herlig Heidi Engesvik Gjerde: )
Sikkert et super dumt spørsmål, men er ikke løvetann giftig? Jeg trodde det :-/
Flink er du!
Det er ikke giftig lene line: )
Hvor god holdbarhet er det?
Skal ikke gi bort hjemmelagde gaver før til jul. Men tenker at jeg alt nå må begynne å tenke tanken. Tåler de fryseren?
Genialt om man kan starte nå og produsere opp så man slipper så mye til høsten 😉
Det vil si…. når vi får løvetann hær nord 😂
Hei
Tømte sukker I sammen med vann og løvetann hoder. Blir det helt ubrukelig 😀
Vet ikke Ingunn Hystad Sivertsen: ). La meg høre hvordan det gikk
Holder iallefall ett år i kjøleskap Julenissen: ). Har ikke prøvd å fryse
Veldig god! Men den må koke litt ekstra hvis oppskriften dobles. Jeg pleier å sjekke om den er ferdig ved å ha litt sirup i en skål og sette skålen i kaldt vann til sirupen er avkjølt, da vil man se hvor tykk den vil bli når den er kald.
Lurt Jenny: )
Hei, prøvde å lage dette i går. Men kosistensen er flytende, og ikke sirupaktig. Hva har jeg gjort feil?:s
Den skal være litt flytende som akasiehonning Isa:
Endre dørslag til “sil”, da det er en sil du har bilde av og dørslag ikke er egnet til den bruken.
Går det an å fryse løvetann hodene til bruk i vinter? Er så sykt mye her nå😂
Jeg kokte opp løvetannhode og vann å frøs det i sommer (uten løvetann) , så hvis man bare fryser vannet med smak tror jeg nok fungerer! Men sier i fra hvis det ikke blir bra😁👍🏽
Men ble det bra så er det mulig å gjøre det på denne måten❤️
….det går fint å fryse løvetannhodene……bare husk å måle opp, veie, telle hvor mye du fryser for det synker veldig sammen og tar til seg fuktighet, men det “funker” ….jeg har gjort det mange ganger med bra resultat. …..det nye jeg har forsøkt er å blande inn engkarse med løvetann….spennende smaker der ute….
Det vet jeg dessverre ikke Julia Sofie: /
Hvorfor sier du at man kan overføre penger til deg?
“Ikke koke, fordi da forsvinner næringsstoffer”, men den skal jo koke ned etterpå, så da forsvinner vel de uansett?