Grønnsakspai

Paideig :

150 gr hvetemel
100 gr smør
Smak til med salt
30 basilikumblader
2 ss vann
Del iskaldt smør i terninger og smuldre inn i deigen. Ha i de andre ingrediensene. Sett deigen 30 min i kjøleskap mens du lager fyll.

Fyll :
1 brokkoli
2 små søte paprika eller 1 rød stor
1 kurv sopp
1 rødløk
En halv tynn purre
100-150 g ost etter eget ønske

Eggestand:
4 egg
2 dl fløte
Smak til med salt og pepper.

Visp dette godt sammen.
Bak ut deigen til en stor runding mellom to bakepapir. Ha den i smurt paiform og dra deigen godt over kanten. Prikk deigen med gaffel og forstek den nederst i ovnen på 200 g i 5 min. Ta den ut og ha i eggestanden og opphakkede grønnsaker. Strø over ost. Stek videre nederst i ovnen i 40 min på 200 g.

Velbekomme.

 

3 kommentarer

Siste innlegg