Paideig :
150 gr hvetemel
100 gr smør
Smak til med salt
30 basilikumblader
2 ss vann
Del iskaldt smør i terninger og smuldre inn i deigen. Ha i de andre ingrediensene. Sett deigen 30 min i kjøleskap mens du lager fyll.
Fyll :
1 brokkoli
2 små søte paprika eller 1 rød stor
1 kurv sopp
1 rødløk
En halv tynn purre
100-150 g ost etter eget ønske
Eggestand:
4 egg
2 dl fløte
Smak til med salt og pepper.
Visp dette godt sammen.
Bak ut deigen til en stor runding mellom to bakepapir. Ha den i smurt paiform og dra deigen godt over kanten. Prikk deigen med gaffel og forstek den nederst i ovnen på 200 g i 5 min. Ta den ut og ha i eggestanden og opphakkede grønnsaker. Strø over ost. Stek videre nederst i ovnen i 40 min på 200 g.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Takk for bra tips! Denne skal jeg prøve å lage en dag!
Har du basilikumbladene i hele, eller hakker du dem opp? Og de skal i deigen?
Det hørtes veldig godt ut (: