Gulrotkake med sjokoladekrem

Gulrotkake med sjokoladekrem

(26 cm form)

4 egg
3 dl sukker
3 ts kanel
2 ts natron
3 ts vaniljesukker
1 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl olje
5 dl grovt revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i det andre.
Tilslutt vender du inn gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.
Når den er avkjølt sett i kjøleskap med lokk.

Sjokoladekrem
500 melis
100 kaldt smør
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
2 ss ferdigtraktet kaffe
8 ss melk

Monteringen
Løsne kaka fra bunnen med en kniv og sett kaken på et kakefat. Del kaken i to. Jeg fjerner øverste delen med en supertynn skjærefjøl i mykplast som jeg syns er genial til slikt. Jeg dytter bare den forsiktig inn i det skjærte laget og da er det lett å dytte den tilbake på plass etterpå.
Ha på et tykt lag sjokoladekrem på nederste delen. Legg på øverste delen og dekk med sjokoladekremen. Jeg liker best å bruke en smørkniv til dette, spesielt på kantene.
Tips : Denne er holdbar en uke i kjøleskap og kan også fryses i sin helhet.
Velbekomme

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg