Åhhhjh… Disse ble jammen gode! Perfekt helgekos og godt likt av både unger og voksne.
Hvitløkssnurrer (34 stk)
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør
2 ts salt
1 pose tørrgjær
4 store hvitløksfedd
Fyll
300 g ost (jarlsberg)
150 g kokt eller røkt skinke eller salami
3 never finkuttet purre
Smelt smøret. Ha i 4 knuste hvitløsfedd (presset eller finkuttet med kniv). La det surre på svak varme i 3-4 minutter. Ha så i vann og kjenn etter at væsken er passe fingertemperert.
Ha det våte og det tørre i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd. Eltes i 10 minutter. Sett til heving i 45 minutter.
Kjevle ut deigen i 30×60. Strø først på ost og purre og legg skinke/salami oppå. Rull sammen som en pølse. Skjær opp i skiver ca 1 cm tykke og legg på en plate med bakepapir. La de etterheve 30-45 min. Pensle de deretter med melk og sett de midt i, i forvarmet ovn på 225 g i 12 minutter.
Disse er supre å fryse.
De smaker ekstra godt med litt hvitløksdressing på. Legger ved min oppskrift på det her: https://matfrabunnenfb.blogg.no/hvitloksdressing-og-hot-saus.html
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Regner med at det er Meierismør du bruker Tanja?
Måtte bare være sikker.
Bare Smør er smør, vet du.
Kan man bruke hvitløkspulver i stedet?