Marinerte scampi med sting

Marinerte scampi med sting

Scampi er nydelig som både forrett og hovedrett. Her har jeg servert et fat på bordet som man bare kan forsyne seg av.

Til forrett beregner jeg 3 scampi pr person og bare noen friske grønnsaker, sweet chili og litt crispy salat.

Du kan velge selv om du vil feitere i en vanlig frityr med olje eller i en tykkbunnet kjele.

Oljen er varm nok når det freser rundt en trepinne som du dytter forsiktig ned i oljen.

I en frityr har jeg den på 190 grader og når jeg bruker gryte med olje på ovnen skrur jeg ned fra 9 til 7 når det har blitt varmt nok.

Marinade
(Her har jeg brukt 10 scampi)

4 dl nøytral olje( solsikke eller raps)
4 ts sambal olek
4 store fedd hvitløk
4 ss saft av sitron
2 klyper salt
Press eller finhakk feddene og blande alt i oljen. Rens scampiene for skall dersom de ikke er ferdig renset. Legg de over i en skål og hell oljeblandingen over slik at de er dekket. La se ligge slik 1-2 timer.

I mellomtiden lager du tempura enten kjøpt eller hjemmelaget

Hjemmelaget:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.

Klapp scampiene forsiktig med kjøkkenpapir. Dypp de så i temurarøre og dypp de så igjen i panko eller knust kavring før du har de i gryta. Friteres til de er gyldne. Ta de ut med pølseklype eller en fiskeøse og legg de over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Tips: Har du mye tempurarøre igjen kan du feks lage innbakt banan samme dag eller en av neste dagene.

Velbekomme

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg