Ørret i purresaus

Dette er en nydelig fiskemiddag som passer både på hverdag og helg. Jeg liker ørret bedre enn laks men du kan bruke laks i denne hvis du ønsker det.

Ingredienser
2-300 g ørret pr voksen
3 dl kremfløte
1 middels stor purre
2 ss saft av sitron (kjøp 1 hel fersk sitron)
1 klatt smør
Salt og pepper
Tilbehør : poteter og gulrot, mengde etter eget ønske

Fremgangsmåte
Ta fisken ut av kjøleskapet. Del en sitron i to og skvis lett over. Dryss forsiktig ovee med salt og pepper. La stå.Skrelle poteter og gulrot og sett de til koking. Del purren på langs og så på tvers i tynne skiver. Når det er 10 min igjen før potetene er kokt (Når de har kokt ca 15 min) så finn frem en stekepanne og ha i en klatt smør. Når smøret har smeltet skru ned på litt over middels varme. Legg fisken i midten og purre langs sidene. Vend litt i purren innimellom. Stek fisken ca 3 min på hver side eller til du ser at den bare har en liten rå kjerne. Hell i fløten og sitronsaften fra den andre halvdelen av sitronen. Dryss forsiktig over med salt og pepper. La det putre et par minutter. Smak på sausen for å se om det er passelig med salt og pepper.
Nyt! Velbekomme

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg