Saftig rugbrød

 

Lite smaker så godt som et grovt, godt brød. Og i tillegg metter det lenge. Dette brødet er skikkelig saftig og det holder seg også saftig i flere dager

2 brød
400 gram sammalt rugmel finmalt
450 gram sammalt rugmel grovmalt
350 g hvetemel
1.5 dl solsikkefrø
2 ss fiberhusk
1 pose tørrgjær
2 ts bakepulver
1 ss sirup
2 ts salt
14 dl vann
(Melk/Vann til pensling og maldonsalt oppå)

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Ha i lunkent vann sammen med sirupen. Kjør deigen på lav hastighet i kjøkkenmaskin i 10-15 min. Deigen skal være noe klissete pga grovheten så ikke ha i mer mel enn angitt.

Hev deigen i en time.
Slå så luften ut av deigen så den går ned igjen og heve en time til. Del så deigen i to og ha de i 2 smurte brødformer (1.5 eller 2 liters former). Hev i formene i 45 min. Pensles med melk eller vann. Jeg strør over maldonsalt til slutt, men det kan du sløyfe om du vil. Jeg syns det gir god smak.
Stekes i forvarmet ovn på 180 grader nederst i 70 minutter.

Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

3 kommentarer
    1. Jeg er ingen super baker, men dette er det mest klissete jeg noen sinne har bakt!
      Hevet x flott 2 gg, men helle denne massen ut på bakebordet for å forme 2 stk brød!?
      Neineiogatternei.
      «Helte»på x mel for i det hele tatt å «få tak», men …………..
      Nå er de i formene og jeg er veldig spent på resultatet.
      Er det meningen at de skal «helles» rett i formene?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg