Stekt laks med blomkålmos og asparges

Dette er et raskt og lettvint måltid til en vanlig hverdag. Rask sunn mat er gull i en hektisk hverdag.

Oppskriften er beregnet til en familie på 4

1-2 laksesykker pr pers etter ønske.
Litt saft av sitron
Salt og pepper

2 store blomkålhoder
100 g smør
0.5-1 dl fløte om ønskelig

1 bunt asparges

Fremgangsmåte
Del opp blomkålen. Skjær stilken tynt (Det forkorter koketiden). Kok til det er mørt, ca 6-7 minutter. Hell av vannet og bruk stavmikser for å få en fin glatt masse. Sett mosen tilbake på plata på lav varme. Rør inn smøret og tilsett litt fløte om du ønsker å runde av smaken. Smak så til med salt og pepper (jeg syns den trenger en del salt, men smak deg frem ). 

Gi laksestykkene et lite skvis sitron og et lite dryss av salt og pepper. Stek på litt over middels varme i noen minutter på hver side. Jeg liker en liten rårand i midten, men du steker den så mye som du ønsker.
Stek asparges raskt i panna, 2-3 minutter på høy varme.

Velbekomme

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg