Sveler

Barndommens sveler
20 til 25 litt store sveler

Som oppvokst sunnmørsjente har jeg tatt temmelig mange ferjer i mitt liv, og antallet sveler fortært på disse ferjeturene tør jeg ikke tenke på.
På Sunnmøre er nemlig sveler noe som blir servert på de aller fleste ferjer.

Selv om jeg som matblogger elsker å leke og trylle frem nye oppskrifter så MÅ noe fortsatt stå som hellig og uberørt – feks MRF-sveler. (Tidligere Møre og Romsdal fylkesbåtar). 
Jeg får tilogmed nesten dårlig samvittighet av å skrive om sveler på bokmål når jeg er oppvokst med nynorsk, ha ha.

Legendariske MRF- sveler

1 liter hvetemel
1 liter kefir
5 egg
75 gr smør
2 dl sukker
1 ts natron
1 ts hornsalt

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene til en klumpefri røre. La svelle i 20 min. (Vær obs på at røren er VELDIG tykk og det skal den være)

Størrelsen skal være som amerikanske pannekaker, dvs ca en liten øse. Stek på takke eller i stekepanne i smør på litt over middels varme. De er klare til å snues når det har dannet seg endel små hull på overflaten.
Jeg er vant til at de serveres med sukker.

Sveler kan fint fryses.
Vel bekomme:)

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg