Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 14.02.2016, 14:03


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

        Tanja



20 Kommentarer














Kamilla Haaland

14.02.2016 kl.16:23

så knallgodt ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

14.02.2016 kl.16:29

Kamilla Haaland:
Tusen takk :)
Gunvor

09.03.2016 kl.21:44

Denne prøvde jeg i sommer å den er fantastisk god 😃 Tenker lage den i helgen igjen 😀
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.22:06

Gunvor: Så bra du er fornøyd!! :)

03.05.2016 kl.21:02

Åssen str brukte du på formen? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

04.05.2016 kl.09:23

Anonym: 24 cm rund :)
mineenglersmå

10.05.2016 kl.13:07

Hvor lenge er den holdbar i kjøleskapet?
matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:16

Kommer litt an på bæra mest mineenglersmå: ). Lagde blant annet på fredag og anser idag som siste dag
May Britt Jacobsen

19.06.2016 kl.13:48

Lurer på om denne kan fryses ned og taes opp og pyntes den dagen en skal spise den.. ser helt nydelig ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

20.06.2016 kl.19:37

May Britt Jacobsen: Heisann. Det har jeg aldri prøvd før. Tror kanskje kremen kan gjøre den litt kornete...
Gerd

12.07.2016 kl.15:23

Så enkel å lage, men veldig god og dekorativ.
matfrabunnenfb.blogg.no

13.07.2016 kl.15:42

Flott du er fornøyd Gerd:)
Charlotte

12.07.2016 kl.21:51

Skal første lag i kake form stivne før man legger på neste ? Eller glir det ikke sammen ?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.07.2016 kl.15:41

Det kan du avgjøre selvCharlotte: ). Om du vil ha klart avdelte lag eller ikke. Har gjort begge deler

16.07.2016 kl.18:39

Denne kaken var kjempe god og frisk. Blir helt klart lagd flere ganger :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

17.07.2016 kl.20:52

Så fint du likte den Anonym: )
Katink

11.03.2017 kl.16:39

Hvor står form brukte du da?:)
matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.17:21

26. Den er lav. Har begynt å doble Katink: )
Sandra

14.03.2017 kl.11:42

Går det å lage denne rett på ett kakefat med bare ringen til forma rundt? Som når man lager ostekake, eller vil den flyte utover ? 🙈
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.10:17

Tror det vil flyte om du ikke lar det stivne litt først Sandra: ). Blir helt flytende dette


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©